Poliţiştii rutieri, a doua noapte cu ochii pe şoferii din Capitală. Amenzi şi permise luate

de:
30 sept. 2012
1 Afișari
Poliţiştii rutieri, a doua noapte cu ochii pe şoferii din Capitală. Amenzi şi permise luate

Poliţia rutieră a urmărit verificarea legalităţii transportului de persoane în regim taxi, combaterea conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor stupefiante şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Astfel, în total au fost aplicate 616 sancţiuni contravenţionale, dintre care 22 pentru conducerea unor autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice şi 63 pentru abateri prevăzute de Legea 38/2003 (legea taximetriei).

Totodată, 35 de conducători de autovehicule au rămas fără permise de conducere pentru nerespectarea legislaţiei rutiere (din care 4 taximetrişti).

De asemenea, au fost constatate 12 infracţiuni la regimul circulaţiei, iar 35 de certificate de înmatriculare au fost retrase (din care 11 pentru defecţiuni tehnice la autoturisme care efectuau transport persoane în regim taxi).

Este a doua noapte consecutiv când are loc această acţiune de amploare organizată de Poliţia Capitalei. Acţiunea a fost coordonată de specialişti din cadrul I.G.P.R. şi sprijinită de Inspectoratele Judeţene de Poliţie Giurgiu, Dâmboviţa, Călăraşi, Prahova şi Ialomiţa, alături de Secţia de Poliţie Autostrăzi.

Cookies