Polițiștii români, prezenți în patru stațiuni din Bulgaria pentru a consilia turiștii români

de:
30 iun. 2015
0 afișări
Polițiștii români, prezenți în patru stațiuni din Bulgaria pentru a consilia turiștii români

VACANȚĂ BULGARIA 2015. POLIȚIA ROMÂNĂ, ÎN STAȚIUNILE DIN BULGARIA. Începând cu acest sezon, la solicitarea autorităţilor bulgare, poliţiştii români vor fi prezenţi şi în staţiunea turistică Nessebar, alături de staţiunile deja cunoscute ca destinaţii cu aflux important de turişti români, Albena, Nisipurile de Aur şi Balcic, anunță Poliția Română.

La data de 30 iunie a.c., prima serie de 8 poliţişti români va pleca în ţara vecină pentru a acționa alături de poliţiştii bulgari, în staţiunile turistice Albena, Nisipurile de Aur, Balcic şi Nessebar.

Misiunea poliţiştilor români în aceste staţiuni se va desfăşura, în perioada 30 iunie–1 septembrie 2015, iar aceştia vor fi repartizaţi în două serii, în intervalele 30 iunie – 31 iulie, respectiv 1 august – 1 septembrie a.c., în fiecare din cele patru staţiuni urmând să acţioneze câte doi poliţişti români, pe durata fiecărei serii.

VACANȚĂ BULGARIA 2015. POLIȚIA ROMÂNĂ, ÎN STAȚIUNILE DIN BULGARIA. În misiunea din Bulgaria se vor deplasa câte doi poliţişti din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie Giurgiu şi Teleorman şi câte un poliţist din cadrul inspectoratelor de poliție judeţene Constanţa, Timiş, Sibiu, respectiv un poliţist din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Poliţiştii români selecţionaţi pentru a desfăşura activitatea în Bulgaria au fost atent instruiţi şi pregătiţi pentru a-şi îndeplini cu succes misiunile încredinţate, un criteriu obligatoriu de selecţionare fiind acela de a fi un bun vorbitor de limbă bulgară.

În acest sezon, la solicitarea autorităţilor bulgare, faţă de anul trecut, numărul poliţiştilor a fost suplimentat cu câte doi pe serie, întrucât activităţile comune cu poliţiştii bulgari vor fi desfăşurate şi în staţiunea turistică Nessebar.

VACANȚĂ BULGARIA 2015. POLIȚIA ROMÂNĂ, ÎN STAȚIUNILE DIN BULGARIA. Este al şaselea an în care se organizează asemenea misiuni, activităţile anterioare bucurându-se de apreciere din partea turiştilor români care au avut astfel posibilitatea de a se adresa direct poliţiştilor români pentru soluţionarea unor probleme, deşi se aflau pe teritoriul altui stat.

Astfel, în sezonul estival 2014, poliţiştii români au consiliat 1.872 de turişti români, în special cu privire la indicarea anumitor destinații şi furnizarea unor informaţii de ordin legislativ din Bulgaria, totodată participând, alături de poliţiştii bulgari la 297 de intervenţii la diverse evenimente, cele mai multe vizând aplanarea unor stări conflictuale, ridicarea de autovehicule parcate ilegal şi soluţionarea unor neînţelegeri legate de operaţiunile de schimb valutar.

VACANȚĂ BULGARIA 2015. POLIȚIA ROMÂNĂ, ÎN STAȚIUNILE DIN BULGARIA. La data de 28 iunie 2010, la Giurgiu, şeful Poliţiei Române, secretar de stat, chestor-general de poliţie Petre TOBĂ şi secretarul general al Ministerului de Interne al Republicii Bulgaria, au semnat „Regulile privind realizarea controalelor rutiere comune în zona de frontieră precum şi a misiunilor de patrulare comune a autorităţilor competente din România şi Republica Bulgaria în vederea asigurării ordinii şi liniştii publice”.

Poliţişti din cele două state acţionează în patrule comune în scopul asigurării ordinii şi liniştii publice. De asemenea, cooperează şi acordă asistenţă în cadrul activităţilor specifice, relaţionând îndeosebi cu cetăţeni ai propriului stat.

Activităţile de patrulare în comun au loc, îndeosebi, pe durata sezonului turistic (atât vara, cât şi iarna) în zonele în care se deplasează turişti români şi bulgari.

VACANȚĂ BULGARIA 2015. POLIȚIA ROMÂNĂ, ÎN STAȚIUNILE DIN BULGARIA. În această vară, poliţiştii români vor desfăşura activităţi comune cu poliţiştii bulgari în cadrul unor patrule de ordine şi siguranţă publică, pe raza staţiunilor turistice Nisipurile de Aur, Albena, Balcic şi Nessebar din Bulgaria. Pe durata misiunii, poliţiştii români vor acţiona în uniformă şi vor executa activităţi de patrulare împreună cu poliţişti bulgari, în patrule mixte. De asemenea, poliţiştii detaşaţi au rolul de a-i consilia şi de a le acorda sprijin cetăţenilor români aflaţi pe teritoriul bulgar.

Cookies