Poliţiştii locali din Sectorul 2, instruiţi cu fonduri europene

Poliţiştii locali din Sectorul 2, instruiţi cu fonduri europene

După cum au susţin, miercuri, beneficiarii proiectului european, cele patru cursuri de pregătire pe care le-au urmat poliţiştii locali din Sectorul 2, în ultimul an, au drept scop creşterea gradului de profesionalizare a acestora astfel încât „populaţia să poată considera Poliţia ca pe un serviciu la dispoziţia sa şi nu ca pe o forţă care i-a fost impusă”.

„La recomandarea 12 a Comitetului Miniştrilor al Consiliului Europei privind Codul European de Etică al Poliţiei se menţionează că poliţia trebuie să fie organizată în aşa fel încât membrii săi să beneficieze de respectul populaţiei, atât ca profesionişti însărcinaţi cu aplicarea legii, cât şi ca prestatori de servicii. Acest lucru se va aplica şi în cazul Poliţiei Locale Sector 2”, a declarat miercuri, Aurel Dobrilă, directorul Poliţiei Locale Sector 2, în cadrul conferinţei de presă privind finalizarea implementării proiectului integrat de management în cadrul instituţiei.

Proiectul, în valoare de 480.128 lei, fără TVA (141.000 euro cu TVA) este finanţat în proporţie de 85% de către Fondul Social European, restul de bani fiind contribuţie de la bugetul naţional şi bugetul local al Primăriei Sectorului 2. În cadrul cursurilor de pregătire, care au început în urmă cu un an, au fost instruite 37 de persoane din cadrul Poliţiei Locale Sector 2.

„Prin acest proiect se doreşte creşterea responsabilităţii faţă de cetăţeni, o organizare mai eficientă în cadrul instituţiei, în care rolul fiecăruia este foarte bine punctat, precum şi optimizarea consumului de resurse utilizate”, a explicat primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu.

Autorităţile locale susţin că acesta este primul proiect de acest gen, derulat cu fonduri europene, la nivelul unităţilor de Poliţie Locală din Capitală.

Citeşte şi Va ploua cu amenzi pe capul bucureştenilor. Poliţia Locală a căpătat noi drepturi.