Polițiștii locali din București vor putea confisca bunurile vânzătorilor ambulanți. Fenomenul este des întâlnit în toată Capitala

28 feb. 2023
656 Afișari
Polițiștii locali din București vor putea confisca bunurile vânzătorilor ambulanți. Fenomenul este des întâlnit în toată Capitala
Polițiștii locali din București vor putea confisca bunurile vânzătorilor ambulanți. Fenomenul este des întâlnit în toată Capitala. Sursa foto: Facebook - Primăria Sectorului 2 - Poliția Locală

Polițiștii locali din București vor putea confisca bunurile comercializate ilegal de către vânzătorii care își vând marfa pe drumurile publice. Acest proiect va fi dezbătut în ședința de joi a Consiliului General al Capitalei.

Polițiștii locali din București vor putea confisca bunurile comercializate de către vânzătorii ambulanți

Proiectul a fost inițiat de consilierul municipal USR Nicorel Nicorescu. Acesta modifică și completează hotărârea Consiliului General al Capitalei nr. 118 din 21 iulie 2004, transmite Agerpres.

Acesta prevede interzicerea pe drumurile publice ale Capitalei orice fel de comerț cu produse alimentare, dar și nealimentare, cu sediu fix și ambulant.

Sancțiunile pentru încălcarea acestor prevederi vor consta în amenzi cuprinse între 500 de lei și 1.000 de lei pentru persoanele fizice. Pentru persoanele juridice, amenzile vor fi cuprinse între 3.000 de lei și 5.000 de lei.

De asemenea, bunurile ce au servit sau au fost destinate pentru săvârșirea contravențiilor vor fi confiscate. Constatările și sancționările vor fi făcute de către:

  • primarul general al Capitalei,
  • primarii sectoarelor,
  • polițiștii locali din cadrul:
    • Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti,
    • poliţiilor locale de sector,
    • Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Polițiștii locali întâlnesc des problema vânzătorilor ambulanți

Conform referatului de aprobare, polițiștii locali se confruntă des cu fenomenul vânzătorilor ambulanți. Aceștia se află, mai ales, în principalele intersecții și vând diferite bunuri, fără să respecte procedura de autorizare ce este prevăzută de lege.

Apreciem că măsura confiscării bunurilor comercializate în mod ilicit de către vânzătorii ambulanţi neautorizaţi are un efect preventiv superior simplei aplicări a unei amenzi contravenţionale, de cele mai multe ori neplătită de către persoana sancţionată, cu atât mai mult cu cât multe dintre bunurile oferite spre vânzare în mod neautorizat pot pune în pericol sănătatea populaţiei: alimente ambalate, produse, este prevăzut în document.

În raportul de specialitate este menționat că, prin HCGMB 118/2004, sunt acceptate doar comercializarea ziarelor, a revistelor, a florilor, a abonamentelor și a cartelelor de orice tip. Activitatea acestora se va desfășura în structuri de vânzare ce au sediu fix și sunt amplasate pentru a respecta planurile de urbanism, cu acordul PMB.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies