Poliţiştii îi vor învăţa pe turiştii care vin în Bucureşti cum să se păzească de hoţi

de:
16 nov. 2012
0 Afișari
Poliţiştii îi vor învăţa pe turiştii care vin în Bucureşti cum să se păzească de hoţi

Protocolul va permite realizarea unui schimb permanent de informaţii între Poliţia Capitalei şi membrii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România, în scopul asigurării unei mai bune pregătiri antivictimale a turiştilor sosiţi în municipiul Bucureşti, informează Poliţia Capitalei. 

Conform protocolului, poliţiştii bucureşteni vor pune la dispoziţia turiştilor informaţii esenţiale care să contribuie la scăderea riscului de a fi expuşi la infracţiuni, în special a celor contra persoanei şi a patrimoniului acestora.

Acest protocol prevede şi promovarea către membrii asociaţiei a procedurilor de comunicare în situaţii de urgenţă cu Poliţia Capitalei, cât şi a celor de notificare prin Sistemul Naţional Unic de Urgenţă 112, în cazul apariţiei unor situaţii de risc pentru siguranţa turiştilor.

Pentru atingerea acestor obiective, Poliţia Capitalei va organiza şi derula în comun cu Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România, o serie de evenimente cu caracter preventiv, inclusiv sub forma unor campanii de informare şi educare a turiştilor.

Cookies