Polițiștii fac percheziții domiciliare în București, la apropiații tânărului care a provocat tragicul accident de la 2 Mai

14 sept. 2023
346 afișări
Polițiștii fac percheziții domiciliare în București, la apropiații tânărului care a provocat tragicul accident de la 2 Mai
Polițiștii fac percheziții domiciliare în București, la apropiații tânărului care a provocat tragicul accident de la 2 Mai | Captură video: DIICOT

În această dimineață (14 septembrie), polițiștii fac percheziții domiciliare la apropiații lui Vlad Pascu, cel care a produs tragedia de la 2 Mai, dar și la domiciliul mamei sale.

Polițiștii fac percheziții domiciliare la apropiații lui Vlad Pascu și la mama acestuia

Conform unor surse Antena 3, perchezițiile care au loc în această dimineață vizează grupul de persoane cu care Vlad Pascu se afla la mare în noaptea în care a provocat accidentul de la 2 Mai, dar și distribuitorii lor. De asemenea, vizată este și mama acestuia care ar fi săvârșit infracțiuni contra înfăptuirii justiției și ar fi încercat să șantajeze martorii în cauza în care este vizat fiul său.

Unul dintre suspecți este D. T., persoană foarte apropiată de Vlad Pascu.

Printre persoanele cu care acesta avea legături fac parte și consumatori de droguri implicați deseori în activități infracționale ce țin de punerea în circulație a drogurilor de risc și mare risc.

Totodată, vizați de percheziții sunt și alți trei tineri. Aceștia se află în cercul infracțional extins din care face parte și Vlad Pascu, mai spun sursele citate.

Cei patru au fost văzuți împreună, alături și de alte persoane, în județul Constanța, în noaptea de 18-19 august 2023. Aceștia erau cazați la aceeași unitate de cazare, existând probabilitatea ridicată, conform informațiilor deținute de Antena 3, să fi consumat împreună substanțe stupefiante, în aceleași împrejurări, înainte de producerea tragicului accident din dimineața de 19 august.

Dintre persoanele de la care se aprovizionează frecvent cu droguri D. T., sunt și doi frați, respectiv C. Ș. C. și C. C. A., ambii din București.

La datele de 30 august, respectiv 1 septembrie, D. T., s-a deplasat în zona de domiciliu a fraților C., procurând de la aceștia zeci de grame de cannabis, pe care le-a revândut ulterior, într-o manieră asemănătoare cu cea în care furniza droguri și la petrecerile organizate de Pascu.

Comunicatul DIICOT

La data de 14.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București pun în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București, în două cauze, astfel:

Într-o cauză, având ca obiect infracțiunea de trafic de droguri de risc, în care o persoană are calitatea de suspect, se efectuează un număr de 9 percheziții domiciliare, mai multe persoane urmând să fie aduse la audieri.

În cea de a două cauză, cercetările se efectuează sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra înfăptuirii justiției, precum și pentru infracțiuni privind regimul drogurilor, respectiv: punerea la dispoziție a locuinței in vederea consumului de droguri, trafic de droguri de risc și mare risc, două persoane având calitatea de suspect.

Față de un suspect cercetările sunt efectuate pentru infracțiuni contra înfăptuirii justiției, iar pentru cel de al doilea pentru infracțiunile de trafic de droguri de risc și mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul de droguri.

La această cauză s-a dispus reunirea unui dosar aflat pe rolul DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța, în care o persoană are calitatea de inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Percheziții domiciliare în București | Sursa video: DIICOT

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies