Polițiștii fac controale la o grădiniță de lângă București, în urma unei sesizări. Copiii ar fi fost agresați verbal și bruscați de personal

20 iul. 2023
249 afișări
Polițiștii fac controale la o grădiniță de lângă București, în urma unei sesizări. Copiii ar fi fost agresați verbal și bruscați de personal
Polițiștii fac controale la o grădiniță de lângă București, în urma unei sesizări. Copiii ar fi fost agresați verbal și bruscați de personal | Sursă foto: Inquam Photos Octav Ganea

Polițiștii din Ilfov au fost sesizați de o femeie că, la o grădiniță din Ilfov, cei mici erau bruscați și agresași verbal de educatoare. Unitatea de învățământ se afla în comuna Dobroești.

Copiii de la o grădiniță din Ilfov, bruscați și agresați verbal

Marți, 18 iulie 2023, polițiștii din Ilfov au fost înștiințați despre agresiunile la care sunt supuși preșcolarii de la grădiniță din Ilfov, conform Antena 3 CNN.

Sesizarea a fost făcută de către o femeie care a observat comportamentului pe care educatoarele în aveau față de cei mici. Mai precis, copiii ar fi fost bruscați și agresați verbal de persoanele care ar fi trebuit să aibă grijă de ei.

IPJ Ilfov a transmis:

La data 18 iulie a.c., Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o femeie, cu privire la faptul că, la o grădiniță din Dobroești, preșcolarii sunt bruscați și agresați verbal.”, se arată în comunicatul IPJ Ilfov.

La fața locului s-au deplasat polițiștii orașului Pantelimon și ai Biroului Siguranță Școlară Ilfov, pentru efectuarea activităților din competență.

Acum, se efectuează cercetări în cadrul unui dosar de urmărire penală, pentru comiterea infracțiunii de:

  • Purtare abuzivă.

Cercetările în cauză sunt efectuate sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

Alte probleme găsite în cadrul unității de învățământ

În urma verificărilor ce au fost făcute la respectiva grădiniță, agenții din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov au descoperit abateri de la disciplina financiar-contabil.

Astfel că, respectiva unitate din Dobroești a fost amendată de polițiști:

În acest context, polițiștii de la economic au aplicat o sancțiune contravențională, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform art. 11 lit. e, pct.4 din O.U.G. 28/1999.

Pe lângă amenda primită, polițiștii au informat că a fost confiscată suma de 950 de lei, bani ce nu erau fiscalizați.

Cookies