Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale efectuează 24 de percheziții domiciliare, în Bucureşti şi Ilfov

31 mart. 2021
61 afișări
Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale efectuează 24 de percheziții domiciliare, în Bucureşti şi Ilfov

24 de percheziții domiciliare, în Bucureşti şi Ilfov, sunt efectuate de către poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale.

24 de percheziții domiciliare, în Bucureşti şi Ilfov

Acțiunea are loc la societăţi comerciale care ar fi supraevaluat costurile reparaţiilor efectuate în baza unor poliţe RCA.

La data 31 martie 2021, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R., în colaborare cu Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, efectuează 24 de percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi Ilfov, la sediile sociale şi punctele de lucru ale unor persoane juridice. Activităţile sunt derulate într-un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată”, anunţă IGPR.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2019-2020, mai multe societăți comerciale, cu obiect de activitate efectuarea de reparații și închirieri auto, precum și comercializarea de piese de schimb, ar fi dezvoltat un mecanism infracțional complex, prin care s-ar fi eludat dispozițiile legale și care ar fi avut ca rezultat supraevaluarea costurilor reparațiilor efectuate în baza unor polițe RCA.

În acest mod, ar fi fost prejudiciate societățile de asigurare-reasigurare, aspect care ar fi determinat, ulterior, creșterea anuală, constantă, a prețului poliței de asigurare obligatorie de răspundere civilă pentru autovehicule.

Cookies