Poliţiştii de la Rutieră vor avea microfoane la lavalieră. Nu va mai merge cu şpaga

de:
14 sept. 2011
0 Afișari
Poliţiştii de la Rutieră vor avea microfoane la lavalieră. Nu va mai merge cu şpaga

Inspectoratul General al Poliţiei va achiziţiona dispozitive de înregistrare audio şi video. Discuţiile dintre poliţiştii de la Brigada Rutieră şi şoferii opriţi în trafic vor fi înregistrate cu un microfon de lavalieră, scrie Puterea.

Surse din cadrul Direcţiei de Poliţie Rutieră au declarat pentru „Puterea” că, în curând, se vor achiziţiona dispozitive de înregistrare audio-video care vor fi montate pe echipaje. „Sistemul nu este nou, el deja funcţionează pe maşina Lotus Evora S care patrulează pe A2. Pe această maşină avem o cameră video şi un microfon care poate capta de la o distanţă de 30 de metri ceea ce se discută în maşina urmărită sau oprită”, au declarat sursele.

„Ne-am inspirat şi noi de la alte poliţii din lume care au avut probleme de corupţie. Astfel, ştiindu-se înregistrat, poliţistul nu va mai cădea la pace cu şoferul în schimbul unei atenţii, şi nici conducătorul auto oprit nu va mai apela la pile. Mai mult, aceste dispozitive ne vor ajuta să combatem şi abuzurile comise de unii agenţi constatatori”, au adăugat sursele.

Cookies