Polițiștii de la Brigada Rutieră acceptau mită inclusiv sub formă de mâncare de la curierii pe care îi prindeau în trafic. Detalii picante din dosar

26 nov. 2021
409 Afișari
Polițiștii de la Brigada Rutieră acceptau mită inclusiv sub formă de mâncare de la curierii pe care îi prindeau în trafic. Detalii picante din dosar
Polițiștii de la Brigada Rutieră acceptau mită inclusiv sub formă de mâncare de la curierii pe care îi prindeau în trafic. Detalii picante din dosar

Asta chiar e bună, se pare că foamea este mare și la polițiștii de la Brigada Rutieră luați pe sus joi de Direcția Generală Anticorupție. Recent, Libertatea a descoperit că aceștia acceptau mită inclusiv sub formă de mâncare de la curierii pe care îi prindeau în trafic că nu respectă regulile. Detalii picante din dosar le puteți găsi mai jos.

Asta da răsturnare de situație în dosarul care vizează polițiștii de la Brigada Rutieră din București. Recent s-a aflat că agenții cercetați de DGA sunt acuzați că luau inclusiv mâncare, cum ar fi pizza sau alte preparate de la curierii pe care-i prindeau în trafic că nu respectau regulile.

În prezent, 24 de polițiști de la Brigada Rutieră a Capitalei sunt vizați de o anchetă importantă. Aceasta a devenit publică joi dimineața, când s-au făcut zeci de percheziții și rețineri de către DGA, din cadrul MAI.

Agenții de la Brigada Rutieră acceptau inclusiv mâncare drept șpagă

Apar noi detalii din cea mai serioasă acțiune demarată vreodată de Direcția Generală Anticorupție la Poliția Rutieră. Publicația Libertatea a obținut recent o serie de informații inedite din dosar.

„Bani mulți, dar și mâncare, ca mită”, a explicat un investigator, pentru sursa citată.

Unul dintre investigatori a vorbit, sub protecția anonimatului, despre acest dosar. Se pare că multe dintre victimele polițiștilor au devenit apoi martori în dosar, totul este acum declarat și explicat în scris. Se pare că este vorba de un număr important de oameni cărora li s-a cerut mită în trafic.

Astfel, polițiștii corupți luau ce puteau. Inițial cereau bani, dar și sumele ajungeau să crească constant. Dacă nu aveai bani, mai ales în privința curierilor, le cereau pur și simplu mâncarea pe care trebuiau să o livreze.

„Dar nu se mulțumeau cu asta. Dacă nu aveai bani, luau uneori ce se putea. Ei îi vămuiai și pe curierii pe care-i prindeau în trafic. Le spuneau că au încălcat legea și lua de la aceștia pizza sau mâncare”, a mai spune investigatorul.

Perchezițiile și reținerile au început de joi

Procurorii și DGA au descins joi dimineață în locuințele a peste 20 de polițiști de la Brigada Rutieră București, ei fiind suspectați că luau șpagă de la șoferii opriți în trafic pentru a nu le da amenzi.

Astfel, au fost vorba de 36 de percheziții domiciliare și două la două instituții publice, Brigada Rutieră din Capitală și Poliția Locală Sector 1.

Perchezițiile de joi vin după sutele de precheziții realizate miercuri la infractori din toată țara pentru o gamă largă de ilegalități, printre care trafic de droguri și persoane. Vom reveni cu amănunte pe măsură ce cazul evoluează.

Cookies