ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Trei dintre polițiștii care au torturat doi bărbați au fost arestați

Trei dintre polițiștii care au torturat doi bărbați au fost arestați preventiv după o decizie a Tribunalului București luată joi noapte.

Trei dintre polițiștii care au torturat doi bărbați au fost arestați preventiv, după ce judecătorii de la Tribunalul București au analizat propunerea procurorilor.

Nouă agenţi de la Secţia 16 Poliţie din Capitală au fost reţinuţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi tortură, fiind acuzaţi că au bătut în luna septembrie anul trecut doi tineri în zona Eroii Revoluţiei.

Cei nouă polițiști făceau parte dintr-un filtru organizat în zona străzii Calea Șerban Vodă, din Bucureşti.

Șapte dintre aceștia, folosindu-se de armamentul din dotare, au încătuşat una dintre persoane și au transportat-o, împotriva voinței sale, pe un teren viran situat la periferia Capitalei, în sectorul 4, „unde 5 dintre aceştia au exercitat pentru aproximativ 30 de minute violențe fizice asupra victimei, aplicându-i lovituri repetate cu corpuri contondente în zona superioară a corpului, a capului, a membrelor superioare și inferioare, dar și în zona degetelor mâinilor și a tălpilor”, potrivit comunicatului de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Totodată, unul dintre inculpaţi a supus persoana vătămată unor tratamente degradante, mai precizează sursa citată.

În tot acest timp, ceilalţi doi agenţi de poliţie au asistat în mod pasiv la violenţele exercitate asupra persoanei vătămate, iar după exercitarea actelor de violenţă, victima a fost abandonată pe terenul viran.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button