ȘTIRI

Poliţiştii au protestat în lanţuri, în fața Ministerului de Interne

Ei acuză „modul parșiv în care reprezentanții ministerului încearcă să negocieze”, informează Evenimentul Zilei.

După ce, marţi, li s-a refuzat dreptul de a protesta, agenţii de Poliţie au obţinut permisiunea de a-şi exprima, ieri, doleanţele în faţa Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Polițiștii cereau, printre altele, eliminarea discriminării dintre agenţi şi ofiţeri la acordarea banilor de chirie, ori eliminarea sancţiunilor pentru fapte săvârşite în timpul liber care nu au legătură cu serviciul.

Vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Ioan Cănărău a declarat că mesajul pe care îl transmit este: „Suntem prizonierii incompetenţei voastre”. El a mai precizat că cei care au participat la protest sunt lideri sindicali din toate judeţele, nu agenţi de poliţie care erau de serviciu.”Suntem nemulţumiţi că poliţiştii aduc bani de acasă pentru consumabile, că parcul auto este insuficient şi nu avem combustibil, că foarte mulţi şefi din Poliţia Română primesc salarii foarte mari, deşi nu mai au acest drept”, a spus sindicalistul.

Protestatarii au arborat steaguri tricolore şi au afişat bannere inscripţionate cu mesajele „Siguranţă fără bani, Stroe tu ne vrei golani”, „Dialogul social nu-i pas real”, „Vă informăm: gradul de suportabilitate a atins apogeul”.
Liderii sindicali din poliţie scandează „Stroe nu uita, noi îţi vrem demisia”, „Tobă nu uita, ai distrus Poliţia”, „Demisia”.

Marți, Primăria Capitalei a interzis un protest paşnic al agenţilor de poliţie îndreptat împotriva ministrului de Interne Radu Stroe, pe motiv că ar putea tulbura activitatea ministerului pe care acesta îl conduce. Astăzi, manifestanţii au primit autorizaţie de protest de la Primărie şi aşteaptă să fie primiţi de ministrul Radu Stroe.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button