Polițiștii au lăsat 21 de șoferi fără permis în București. Un șofer jură că n-a băut, ci a mâncat curmale

17 iul. 2021
144 Afișari
Polițiștii au lăsat 21 de șoferi fără permis în București. Un șofer jură că n-a băut, ci a mâncat curmale
Polițiștii au lăsat 21 de șoferi fără permis în București. Un șofer jură că n-a băut, a mâncat curmale. Sursă foto: Captură video/ Digi24

21 de șoferi au rămas fără permis, vineri noapte, în București, în urma acțiunilor de verificare a polițiștilor de la rutieră. Un șofer chiar jură că n-a băut nimic, ci a mâncat curmale.

Polițiștii au lăsat 21 de șoferi fără permis în București. Polițiștii de la rutieră au efectuat controale pentru depistarea șoferilor care conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Polițiștii au lăsat 21 de șoferi fără permis în București

Astfel, vineri noapte, 21 de șoferi au rămas pietoni. Polițiștii de la Brigada Rutieră au dat 31 de sancțiuni contravenționale și amenzi de peste 28.000 de lei.

Totodată, oamenii legi au confiscat 6 certificate de înmatriculare, după ce, în urma verificărilor, au constatat deficiențe tehnice ale mașinilor trase pe dreapta.

Recomandăm și: Incendiu în București. 30 de persoane au fost evacuate, iar două au fost transportate la spital

De asemenea, un șofer căruia i s-a pus aparatul etilotest, jură că nu a consumat alcool, ci doar a mâncat câteva curmale.

„Polițist Brigada Rutieră: Valoarea pe aparat este de 0,03. Sancțiunea contravențională este de…

Șofer tras pe dreapta: Vă jur că n-am băut. Am mâncat niște fructe de curmale.

Polițist Brigada Rutieră: Am înțeles ce spuneți, însă ați văzut ce a indicat aparatul.

Reporter Digi24: Ați băut ceva sau ați mâncat fructe?

Șofer tras pe dreapta: Am mâncat câteva fructe din punga asta. Am avut câteva fructe la mine. Nu-mi explic. Am fost liber luni și marti, când am băut două beri la țară, în 4 zile nu avea cum să ceva…e inexplicabil!”, potrivit Digi24.

Și în noaptea de 10 spre 11 iulie 2021 polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere au efectuat controale pe principalele artere ale Bucureștiului.

Recomandăm și: Polițiștii care au salvat ziua. Ei au oprit traficul în timp real în momentul în care elicopterul a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle din București FOTO

Astfel, oamenii legii au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 22.000 de lei. 13 permise de conducere au fost reținute, astfel:

  • 6 permise de conducere pentru conducerea unei mașini sub influența băuturilor alcoolice (contravenție);
  • 4 permise de conducere pentru infracțiunile constatate;
  • 3 permise de conducere pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului;
  • 1 permis de conducere pentru alte situații prevazute de legislația rutieră în vigoare;

Tot atunci, polițiștii au retras 8 certificate de înmatriculare pentru deficiențele tehnice constatate în momentul în care mașinile au fost trase pe dreapta.

Cookies