Polițiștii au ieșit la cules. L-au lăsat fără 16 plante de canabis pe un bucureștean care, se pare, mai avea nevoie și de iarbă

18 mart. 2022
1125 Afișari
Polițiștii au ieșit la cules. L-au lăsat fără 16 plante de canabis pe un bucureștean care, se pare, mai avea nevoie și de iarbă
Polițiștii au ieșit la cules. L-au lăsat fără 16 plante de canabis pe un bucureștean care, se pare, mai avea nevoie și de iarbă. Sursa foto: DIICOT

Procurorii DIICOT au ieșit la cules. Un bucureștean era pasionat de…verde și avea 16 plante de canabis în casă. Dar asta nu e tot: bărbatul avea și o instalație improvizată de iluminat, încălzire, filtrarea aerului, irigare, dar și fertilizare.

Polițiștii au ieșit la cules. L-au lăsat fără 16 plante de canabis pe un bucureștean

Potrivit informațiilor oficiale transmise de DIICOT, procurorii l-au reținut pe bărbat pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, în stare de recidivă.

Bucureșteanul a fost reținut după ce procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au efectuat, joi – 17 martie 2022, o percheziție la domiciliu pe raza Capitalei, în urma căreia au descoperit și au ridicat o cultură de canabis, mai exact:

  • 16 plante de canabis;
  • aproximativ 6,5 kilograme de canabis.
Un bucureștean avea o cultură de canabis în casă. Sursa foto: DIICOT
Un bucureștean avea o cultură de canabis în casă. Sursa foto: DIICOT

Totodată, bărbatul care mai avea nevoie și de iarbă, avea în locuință o instalație improvizată pentru culturi indoor, transmite DIICOT într-un comunicat.

Propunere de arestare preventivă

Procurorii au constatat că, în cursul anului 2022, bucureșteanul a decis să înființeze și să întrețină, în mod ilegal, o cultură de canabis. Bărbatul a cules și a deținut pentru vânzare fragmente de plante de canabis și canabis.

În cursul zilei de vineri, 18 martie 2022, bărbatul pasionat de verde urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Procurorii DIICOT transmis că această acțiune a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. (Brigada de Combatere a Criminalității Organizate) București.

„Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, transmite Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Cookies