Polițiștii au ieșit în Centrul Vechi din București. Au dat amenzi de peste 55.000 lei conform unor acțiuni de control

04 feb. 2022
306 Afișari
Polițiștii au ieșit în Centrul Vechi din București. Au dat amenzi de peste 55.000 lei conform unor acțiuni de control
Polițiștii au ieșit în Centrul Vechi din București. Au dat amenzi de peste 55.000 lei conform unor acțiuni de control. Sursă foto: PMB

Polițiștii locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au ieșit în Centrul Vechi din București, joi seară. Autoritățile n-au ieșit la distracție, ci au desfășurat acțiuni de control, în urma cărora au dat amenzi de peste 55.000 de lei.

Amenzi de peste 55.000 de lei în Centrul Vechi

Inspectorii din cadrul Direcției de Control ai D.G.P.L.C.M.B. (Direcția Generală de Poliție Locală și Control – Direcția Control) au verificat joi noapte spre vineri (03 februarie/ 4 februarie 2022) modalitatea în care agenţii comerciali care îşi desfăşoară activitatea în Centrul Vechi din București, dar și modul în care clienţii acestora respectă normele de prevenire şi combatere a pandemiei cauzată de virusul SARS-COV-2.

În urma acțiunilor de control, în doar două ore, s-au dat amenzi în valoare de 17.500 de lei. 59 de agenţi economici din Centrul Istoric al Capitalei au fost controlați, iar 20 de persoane au fost amendate contravenţional pentru că nu purtau mască de protecţie în spaţiile publice, dar și pentru că au încălcat Legea antifumat, a transmis Primăria Municipului București prin intermediul unui comunicat de presă.

Polițiștii au ieșit în Centrul Vechi din București

De asemenea, în paralel, în zona Strada Halelor/Strada Şelari, mai multe echipaje ale Poliției Locale, alcătuite din poliţişti locali din cadrul Serviciilor Control Transporturi şi Utilităţi Publice şi Circulaţie Rutieră au efectuat verificări pentru a vedea dacă se respectă prevederile legale în domeniul transportului de persoane în regim taxi.

17 taximetriști au fost verificați, iar 13 dintre aceștia au fost sancționați contravențional, potrivit Legii 38/2003 și H.C.G.M.B. 178/2008.

Valoarea amenzilor a fost de 37.800 de lei.

Totodată, urmează să fie întocmite 4 adrese către alte autorități de autorizare pentru aplicarea măsurilor complementare de reținere a autorizațiilor taxi.

Astfel, într-o singură noapte, polițiștii locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au dat amenzi de peste 55.000 de lei.

Primăria Municipiului București (PMB) anunță că aceste acțiuni nu se termină aici. Ele vor continua și în perioada următoare.

Cookies