Polițiștii au demarat o acțiune amplă noaptea trecută pe străzile Bucureștiului. Au fost aplicate peste 300 de sancțiuni

22 oct. 2023
616 Afișari
Polițiștii au demarat o acțiune amplă noaptea trecută pe străzile Bucureștiului. Au fost aplicate peste 300 de sancțiuni
Polițiștii au demarat o acțiune amplă noaptea trecută pe străzile Bucureștiului. Au fost aplicate peste 300 de sancțiuni. Imagine simbol: Inquam Photos/ Cornel Putan

Polițiștii au demarat o acțiune de amploare în Capitală și au aplicat sute de sancțiuni contravenționale noaptea trecută. Mai mulți șoferi au fost prinși la volan băuți, drogați sau fără permis de conducere.

Mai multe persoane aveau asupra lor substanțe interzise

În noaptea de 21 spre 22 octombrie 2023, polițiștii din Capitală au efectuat mai multe controale în București, în vederea asigurării climatului de ordine și siguranță publică, apărarea vieții și integrității fizice a oamenilor, precum și protejarea împotriva activităților comerciale ilicite.

În acest sens, polițiștii au constatat 15 infracțiuni în rândul șoferilor, anume:

  • 8 cu privire la traficul de droguri și consumul ilicit de droguri;
  • 3 pentru conducere fără permis;
  • 2 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice;
  • 2 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Astfel, au fost depistate mai multe persoane care dețineau substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv. Substanțele respective au fost ridicate de către polițiști, în vederea continuării cercetărilor, urmând ca toate cazurile să fie preluate de către Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București, potrivit Gândul.ro.

Patru societăți comerciale au fost verificate de Oficiul pentru Protecția Consumatorului

Mai mult decât atât, Oficiul pentru Protecția Consumatorului a mers și a verificat patru societăți comerciale din Sectoarele 1 și 5.

În urma verificărilor, două dintre societăți au primit înștiințări.

În urma acestor acțiuni, reprezentanții a două societăți comerciale au primit înștiințări, urmând a se prezenta la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 1, cu documente, în vederea verificărilor cu privire la înregistrarea în contabilitate a tuturor sumelor provenite din vânzări”, se arată în comunicatul Poliției.

În total, polițiștii au aplicat peste 300 de sancțiuni

Polițiștii au aplicat, în total, 307 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 160.000 de lei, dintre care 218 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 17 sancțiuni privind circulația pe drumurile publice, 12 sancțiuni pentru sancționarea faptelor privind normele de conviețuire socială, a ordinii și a liniștii publice, iar restul sancțiunilor au fost aplicate pentru alte acte normative.

Totodată, în această perioadă, polițiștii Brigăzii Rutiere au efecutat 198 de testări cu aparatul Etilotest și 19 cu aparatul DrugTest, fiind reținute 10 permise de conducere și cinci certificate de înmatriculare, conform Gândul.ro.

Te-ar putea interesa și:

Cookies