Polițiștii au constatat că lipsesc buletine de vot în Sectorul 1

12 mai 2021
231 Afișari
Polițiștii au constatat că lipsesc buletine de vot în Sectorul 1

Polițiștii care au renumărat voturile au constatat că lipsesc buletine de vot în Sectorul 1, acolo unde se pare că Daniel Tudorache ar fi câștigat alegerile în fața lui Clotilde Armand.

Procurorii și polițiștii au constatat că lipsesc buletine de vot în Sectorul 1, ca urmare a alegerilor locale de anul trecut, scrie G4Media.

Astfel, polițiștii și procurorii de la Secția Specială (SIIJ) care instrumentează dosarul alegerilor locale din Sectorul 1 al Capitalei ar fi descoperit că există o diferență mare între buletinele de vot existente fizic și numărul total de voturi exprimate.

Autoritățile cercetează acum care e cauza lipsei buletinelor de vot.

De asemenea, în urma renumărării buletinelor existente s-ar fi constatat diferențe față de rezultatul final al alegerilor, diferențe în favoarea lui Daniel Tudorache, potrivit Antena3.

Potrivit surselor G4Media.ro procurorul de caz, Sorin Iașinovschi, intenționează să se pensioneze.

Sacii cu buletine de vot de la alegerile pentru primăria Sectorului 1 au fost depozitați inițial într-o cameră izolată de la Tribunalul București, în subsolul clădirii, până să le preia Poliția, au explicat surse judiciare. Ulterior, sacii au fost preluați de poliție și duși într-o locație din centrul capitalei, unde a avut loc renumărarea.

Dosarul este instrumentat de Secția Specială pentru că e vizat președintele secției de vot, care este procuror.

Plângerea penală nu o vizează pe Clotilde Armand.

Cookies