ȘTIRI

Polițiști români, detașați în Bulgaria în sezonul turistic de iarnă

În perioada 14 decembrie 2014 – 10 martie 2015, trei serii a câte doi poliţişti români, toţi cunoscători ai limbii bulgare, au desfăşurat activităţi de siguranţă publică în cadrul unor patrule comune cu poliţiştii bulgari, în staţiunea turistică Bansko, din Bulgaria.

Astfel, aceştia, deşi se aflau pe teritoriul altui stat, au avut posibilitatea de a se adresa direct poliţiştilor români pentru soluţionarea problemelor întâmpinate.

Conform omunicatului de presă remis de Poliție, nu au fost înregistrate infracţiuni sau încălcări grave ale ordinii şi liniştii publice comise de cetăţeni români.

În urma activităţilor desfăşurate, cei şase poliţişti români detaşaţi în Bulgaria au consiliat 1.147 de turişti români, în special cu privire la informaţii referitoare la identificarea unor spaţii de cazare sau în legătură cu prevederile legislative din ţara gazdă, facilitând comunicarea între autorităţile bulgare şi turiştii români.

De asemenea, au asistat 79 turişti români care au fost implicați în diferite evenimente, facilitând comunicarea între autorităţile bulgare şi aceștia.

Poliţiştii români au participat împreună cu poliţiştii bulgari și greci la 70 intervenţii de soluţionare a unor evenimente, majoritatea vizând aplanarea unor stări conflictuale generate de ridicarea autovehiculelor parcate ilegal sau ca urmare a efectuării unor operaţiuni de schimb valutar, unde existau diferenţe între cursul afişat şi cel practicat.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button