ARHIVA B365

Poliţişti cercetaţi după masacru

Victima masacrului de la coaforul din zona Perla, Felicia Vlădan, a făcut plângere la Secţia 14 de Poliţie a Municipiului Bucureşti pentru că soţul său, Gheorghe Vlădan, a agresat-o, a ameninţat-o cu o armă, spunându-i că o va ucide. Coafeza a făcut plângerea pe 1 martie. Poliţiştii de la Secţia 14 sunt cercetăţi disciplinar, după atacul armat, pentru că nu au urgentat soluţionarea reclamaţiei făcute de victimă.

Vlădan mai fusese reclamat de vecinii săi pentru că era recalcitrant. Christitan Ciocan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române a declarat, în direct la Realitatea TV, că va fi cercetat modul în care au fost soluţionate plângerile victimei, dar şi felul în care a fost verificat Vlădan când i s-a dat armamentul şi autorizaţia pentru permisul de port armament letal. Ciocan a mai anunţat că ancheta a fost preluată de procurori de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Șeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, lucrează la aceste verificări, potrivit purtătorului de cuvânt al IGPR.

În parcul din faţa coaforului se află o echipă operativă, formată din doi procurori. La faţa locului se află şi Valentin Șelaru, şeful Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului instanţei supreme, şi mai mulţi ofiţeri de la Poliţia Judiciară.

Masacrul s-a produs în şase minute, 14 cartuşe au fost descărcate cu un pistol Glock de 9 mm. În urmă cu trei săptămâni, agresorul a făcut toate demersurile posibile pentru a-şi prelungi permisul de port armă.

”Încă de aseară, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a dispus o anchetă internă pentru a se stabili dacă s-a acţionat conform normelor legale în urma plângerii depuse de victimă. Felicia Vlădan a făcut plângere, ambele persoane au fost contactate telefonic, iar el trebuia să se prezinte luni după-amiază la 14.00 la audieri”, a declarat Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitală.

Anchetatorii au ajuns la verificări în jurul orei 9.00. În prezent se fac cercetări în coafor.

În parcul din faţa coaforului au fost găsite tuburile cartuşelor. Cei 12 poliţişti de la Criminalistică au verificat traiectoria gloanţelor. Un tub de cartuş a fost găsit cu detectorul de metal la 25 metri distanţă de geamul coaforului. Mai târziu, la  reconstituire va fi adus şi autorul masacrului.

Agresorul se află în continuare în arestul Poliţiei Capitalei, la Direcţia de Cercetări Penale. El a fost adus în jurul orei 3.00, după ce a fost la Parchetul General pentru declaraţii. Vlădan a recunoscut că el este autorul masacrului şi a spus că a comis crimele din răzbunare. Tot marţi, agresorul, care lucra ca şofer pe ambulanţa Policlinicii MAI, ar urma să ajungă la Institutul de Medicină Legală pentru o expertiză medicală care va stabili dacă avea discernământ. După examinarea medicală, Vlădan va fi dus la Tribunalul Bucureşti, unde va afla dacă va primi sau nu mandat de arestare.

Gheorghe Vlădan a obţinut permisul de port armă în 2007, când nu era necesar avizul medical pentru obţinerea unei autorizaţii de port armament.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button