ARHIVA B365

Poliţistă sub acoperire, torturată de agenţii şpăgari de la Secţiile 1 şi 3

În urmă cu şapte-opt luni, când au apărut primele semnale că în jurul unui agent cu experienţă de la Secţia 3 câţiva nou-veniţi în Poliţie păreau dispuşi să facă bani cu orice riscuri, a început ancheta. Poliţiştii şpăgari  au format o grupare solidă, în care treburile murdare erau împărţite între toţi agenţii care intrau în tură, scrie Libertatea.

Ofiţerii DGIPI şi cei de la Direcţia Generală Anticorupţie au aflat, de-a lungul anchetei, că şoferi aflaţi la volanul unor maşini luxoase sau înmatriculate în străinătate sunt jecmăniţi de agenţii  de la Secţiile 1 şi 3.

Dacă şpaga de la şoferi, de circa 200 – 300 lei era o nimica toată, cei 30 de poliţişti de la Ordine Publică şi un criminalist primeau  câteva sute de euro pe cap de proxenet, în funcţie de numărul de femei din grija sa.

Banii erau luaţi, fără teamă, chiar în stradă şi împărţiţi mai apoi în secţie. Poliţiştii mafioţi au luat-o pe o tânără de la colţul străzii şi au dus-o cu forţa în Secţia 3 de Poliţie, unde au scuipat-o, au bătut-o şi au dezbrăcat- o în pielea goală. Însă, “prostituata” pe care o chinuiau agenţii era, de fapt, colegă cu ei, lucrând sub acoperire. Tot sub acoperire au lucrat şi alţi poliţişti, care şi-au jucat perfect rolurile de “peşti” datori la “gabori”, dar şi de şoferi indisciplinaţi, cu actele maşinilor în neregulă.

Marţi dimineaţă, cei 31 de poliţişti torţionari au fost duşi de ofiţerii DGA la audieri.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button