Poliţist reţinut pentru trafic de influenţă la Investigaţii Criminale Ilfov

de:
05 sept. 2011
9 Afișari
Poliţist reţinut pentru trafic de influenţă la Investigaţii Criminale Ilfov

„La data de 03.09.2011, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a formulat propunere de arestare preventivă faţă de inculpatul VIŞU VALENTIN, agent de poliţie în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Ilfov – Serviciul de Investigaţii Criminale. În sarcina inculpatului s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă prevăzută de art. 257 alin. 1 C.p. raportat la art. 7 alin. 3 din Legea 78/2000 constând în aceea că în perioada iulie-septembrie 2011 a pretins şi a primit de la o persoană mai multe sume de bani pentru a-şi folosi influenţa faţă de un coleg al său din cadrul aceleiaşi structuri de poliţie pentru ca acesta să soluţioneze favorabil un dosar penal în care era cercetată respectiva persoană”, se menţionează într-un comunicat al Tribunalului Bucureşti remis la redacţie.

Conform sursei citate, în perioada iulie-septembrie 2011 inculpatul Vişu Valentin a primit de la o persoană sumele de 3.500 de lei, 500 de euro şi 50 de euro, iar în data de 02.09.2011 a primit suma de 1.500 de euro.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis cererea procurorilor, dispunând emiterea, pe numele inculpatului, a unui mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Anchete.

Cookies