ARHIVA B365

Poliţist local, „în misiune”: Încalcă legea şi refuză să se legitimeze- VIDEO. Cum a fost sancţionat

Un poliţist local care circula cu maşina PLMB, pe Bd. Corneliu Coposu, în apropierea magazinului Unirea Shopping Center, pe sensul de mers spre Str. Sf. Vineri, a întors maşina pe trecerea de pietoni pentru a schimba sensul de mers. După cum se poate observa din imagini, agentul a tăiat banda continuă şi a întors maşina pe trecerea de pietoni, încălcând regulile de circulaţie. În plus, agentul a refuzat să se legitimeze şi i-a reproşat biciclistului că circulă cu bicicleta pe carosabil şi nu pe trotuar, în ciuda faptului că, potrivit Codului Rutier, bicicliştii sunt obligaţi să circule pe carosabil acolo unde nu sunt amenajate piste de biciclete.

Imaginile video au fost publicate pe contul de Youtube bucharestbiketraffic şi postat, miercuri, pe trafictube.ro.

Contactat de reporterii B365.ro, Răzvan Popa a declarat că agentul se afla în misiune şi, potrivit raportului lui, nu a încălcat regulile de circulaţie, aşa cum susţine biciclistul. Potrivit lui Popa, poliţistul local a fost avertizat de conducerea PLMB. Însă, deşi reprezentantul PLMB a precizat că poliţistul tocmai intra într-o misiune, acesta nu a folosit semnalele acustice şi luminoase care să indice faptul că se afla în misiune.

„În raportul său, agentul susţine că nu a trecut pe roşu şi nu a tăiat liniile continue, iar din raportul Serviciului de Ordine Publică, din care face parte, el tocmai intra într-o misiune. Nu am văzut filmarea, nu ştiu despre ce este vorba, dar, din ce am înţeles, respectivul biciclist, care ne înjură pe toate forumurile, cu un limbaj suburban, ar fi fost deranjat că nu l-ar fi oprit pe un taximetrist care era să dea peste el. Dacă este adevărat faptul că respectivul taximetrist ar fi fost aproape să-l accidenteze pe biciclist, toată lumea trebuie să înţeleagă că, în primul rând, Poliţia Locală nu poate opri autoturisme aflate în trafic şi, în al doilea rând, acel poliţist era de la Ordine Publică şi, cu atât mai mult, nu avea ce să facă. În plus, din câte am înţeles, în acel moment agentul primise o misiune şi a trebuit să întoarcă. Cert este că acest agent a fost avertizat din cauza atitudinii pe care a avut-o în raportul cu cetăţeanul respectiv. Cetăţeanul nu a făcut absolut nicio reclamaţie la registratură, la conducere, la şef serviciu şi nu a dat niciun telefon la dispecerat. Practic, noi nu ştim decât că cineva a postat ceva pe Youtube, iar acel agent nu a vorbit cum se cuvine. Şeful de serviciu urmează să vadă ce măsuri se mai pot lua în acest caz. Din oficiu, vom vedea dacă agentul a trecut peste două benzi continue, dar, pentru conduită, pentru limbaj, el a primit deja un avertisment. Se va întruni o comisie care va analiza, pe baza filmului postat, pentru că nu avem nicio petiţie sau sesizare, ce măsuri se vor putea lua în acest caz, conform Regulamentului de Ordine Interioară”, a declarat, pentru B365.ro, Răzvan Popa, purtătorul de cuvânt al PLMB.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button