Polițist din București, acuzat că a luat mită de la un traficant de droguri. Traficant care voia să-și recupereze, de toți banii, carnetul de conducere

04 aug. 2023
295 afișări
Polițist din București, acuzat că a luat mită de la un traficant de droguri. Traficant care voia să-și recupereze, de toți banii, carnetul de conducere
Polițist din București, acuzat că a luat mită de la un traficant de droguri. Traficant care voia să-și recupereze, de toți banii, carnetul de conducere | Foto simbol: Inquam Photos / Cornel Putan

Un ofiţer de poliţie judiciară din București a fost reţinut de procurorii DIICOT pentru că ar fi primit 1.000 de euro mită de la un traficant de droguri. Acesta voia să-și primească înapoi permisul de conducere.

Un polițist este acuzat că a primit mită de la un traficant de droguri

Poliţistul este acuzat pentru luare de mită şi acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată, mai exact trei acte materiale. Vineri, 4 august, urmează să fie dus în faţa unui judecător cu propunere de arestare preventivă, a transmis Agerpres.

Incidentul ar fi avut loc în perioada ianuarie-martie 2023, după cum a anunțat Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) într-un comunicat. Polițistul ar fi primit suma de 1.000 de euro drept mită pentru restituirea unui permis de conducere:

S-a reţinut faptul că, în perioada ianuarie-martie 2023, inculpatul şi-a exercitat în mod nelegal atribuţiile de serviciu, efectuând o serie de acţiuni, printre care şi accesarea fără drept şi în mod repetat a bazei de date a Poliţiei Rutiere, în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, respectiv suma de 1.000 euro primită cu titlu de mită, pentru restituirea permisului de conducere a unui inculpat, traficant de droguri.

În urma percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa inculpatului au fost identificate şi ridicate sumele de 28.224 lei şi 2.920 euro, precum şi mai multe documente în legătură activitatea serviciului în care este încadrat.

Ofiţerul de poliţie a fost pus sub acuzare încă din luna martie a acestui an, fiind bănuit că a sprijinit o grupare de traficanţi de droguri, avertizând despre anchetele în derulare şi oferind informaţii din bazele de date ale Ministerului Afacerilor Interne.

Traficanţii în cauză vindeau heroină amestecată cu diferite substanţe pentru a obţine profituri cât mai mari. Aceștia vindeau drogurile către persoane de încredere din Capitală.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies