Polițist de la Secţia 20 din Bucureşti, prins drogat la muncă! A fost retras de urgență din serviciu

04 sept. 2021
495 Afișari
Polițist de la Secţia 20 din Bucureşti, prins drogat la muncă! A fost retras de urgență din serviciu

Un polițist de la Secţia 20 din Bucureşti a fost prins drogat la muncă, anunță Poliția Capitalei într-un comunicat. Acesta a fost retras de urgență din serviciu și nu mai are dreptul să folosească arma din dotare.

O situație delicată a avut loc sâmbătă dimineața în București cu un polițist de la Secția 20. Agentul de poliţie din Capitală a fost depistat pozitiv la consum de substanţe psihotrope, mai exact droguri, chiar dacă nu se precizează ce fel de. Totuși, Poliția Capitalei anunță că în acest caz fiind declanşată o cercetare disciplinară și urmează să se descopere modul în care acest polițist a reușit să vină sub influență la serviciu.

Anunțul Poliției Capitalei cu privire la polițist

Poliția Capitalei spune că incidentul a avut loc vineri, iar acest polițist a fost testat cu aparatul alcooltest şi aparatul DrugTest, picând testarea realizată de superiorii săi. El a fost ulterior retras din serviciu și va fi cercetat disciplinar.

„În data de 03.09.2021, structura de control intern a Poliţiei Capitalei a efectuat o verificare la intrarea în serviciu a poliţiştilor, precum şi o testare cu aparatul alcooltest şi aparatul DrugTest. Unul dintre poliţişti, agent în cadrul Secţiei 20, a avut rezultat pozitiv la consum de substanţe psihotrope, fapt pentru care a fost retras din serviciu şi s-a dispus declanşarea unei verificări disciplinare”, transmite, într-un comunicat, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), în cursul zilei de sâmbătă.

Agentul a fost restras din serviciu

Ulterior, conform comunicatului de presă, agentul de poliţie de la Secția 20 a fost retras de urgență din zona de intervenţie la evenimente şi nu mai are acces la armament din momentul în care a fost prins drogat. Mai mult, Poliția Capitalei spune că astfel de controale vor continua și în perioada următoare.

„Astfel de controale sunt curente şi vor continua. (…) Poliţia Capitalei nu tolerează abaterile şi vă asigură că sunt dispuse toate măsurile pentru ca cetăţenii să beneficieze de un serviciu poliţienesc de calitate”, se mai arată în comunicatul DGPMB remis sâmbătă.

Situația vine la doar câteva săptămâni după ce un poliţist rutier din Prahova s-a dus drogat cu cocaină la serviciu şi a picat testul Drugtest.

Cookies