ARHIVA B365

Procurorii anchetează un poliţist pentru favorizarea criminalului studentei japoneze

Procurorii Parchetului General au început urmărirea penală faţă de Gică Ştefănache, ofiţer de poliţie judiciară de la Poliţia Otopeni, acuzat de favorizarea infractorului după ce a falsificat acte dintr-un dosar în care Nicolae Vlad, suspect în cazul japonezei ucise, era cercetat pentru un viol, potrivit Realitatea.net.

Poliţistul ar fi inserat menţiuni neadevărate într-un proces-verbal de consemnare a declaraţiei părţii vătămate. De asemenea, procurorii au constatat că în procesul verbal poliţistul a falsificat semnătura persoanei audiate şi a martorului asistent, ca mai apoi să îşi fundamenteze, pe aceste falsuri, propunerea de neîncepere a urmăririi penale. În dosar, criminalul studentei japoneze era cercetat pentru viol, violare de domiciliu şi distrugere. 

În tmpul anchetei desfăşurate de poliţişti, victima  l-a recunoscut pe Nicolae Vlad din planşa fotografică. Cu toate acestea, prin referatul din 3 septembrie 2010 poliţiştii au propus neînceperea urmăririi penale faţă de acesta sub aspectul comiterii infracţiunilor de loviri sau alte violenţe, violare de domiciliu şi distrugere, pe motiv că victima şi-ar fi retras plângerea. Propunerea poliţiştilor a fost însuşită de procuror, care – prin rezoluţia din data de 2 decembrie 2010 – a dispus neînceperea urmăririi penale faţă Nicolae Vlad.

Nicolae Vlad este cercetat în cazul uciderii studentei japoneze, expertiza ADN dovedind că el este cel care a violat-o şi tălhărit-o pe tânără. În alte şase dosare este suspectat pentru infracţiuni similare.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button