LA MINE-N CARTIER

Poliţist acuzat că vindea informaţii unui grup de şantajişti care cereau taxă de protecţie oamenilor de afaceri

Nae Radu, agent principal în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în virtutea funcţiei deţinute, vindea informaţii confidenţiale, din bazele naţionale de date, unor persoane care se ocupau cu şantajarea unor oameni de afaceri pentru taxă de protecţie. Omul legii este acuzat acum de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Bucureşti de abuz în serviciu şi complicitate la şantaj.

Ciucă Aurelian, Tinichez Ovidiu, Sburlea Emil, Stoica Leonard-Dumitru, Stan Cristian, Năstase Dumitru şi Gîlice Tomiţă-Ştefan au apelat la extorcare, şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal pentru a-l determina pe administratorul a trei firme să plătească în mod constant sume mari de bani, cu titlul de împrumut şi dobânzi nedatorate în realitate.

Fiind ameninţat şi agresat constant de către membrii grupului infracţional organizat, administratorul firmelor de construcţii şi consultanţă în construcţii a încheiat contractele de împrumut cu garanţie imobiliară şi le-a plătit celor opt bărbaţi, în numerar sau prin virament în conturi bancare, mai multe sume de bani.

Tot în contul datoriilor inexistente, învinuiţii au folosit fără drept şi au refuzat să restituie trei autoturisme, mărcile Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg şi BMW Z4, cumpărate în leasing de administratorul celor trei societăţi comerciale.

Acţionând în aceeaşi manieră, prin violenţe şi ameninţări, Ciucă Aurelian împreună cu alte persoane au constrâns alte două părţi vătămate, dintre care una de profesie avocat, să le plătească mai multe sume de bani.

Prin faptele săvârşite, învinuiţii au cauzat un prejudiciu de peste 1.000.000 de euro.

La sediul DIICOT au fost aduse 10 persoane pentru audieri. Membrii grupului infracţional sunt acuzaţi de şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal şi abuz în serviciu.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti şi lucrătorilor BSIJ.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button