ARHIVA B365

Politician suedez, despre România: „Românii sunt săraci, dar în țară se construiesc mega-catedrale”

„Înnebunesc când ma gândesc la faptul că Guvernul român prioritizează construcția de biserici, în fața bunăstării poporului român”, scrie Sonesson, fostă consilieră în cadrul Guvernului suedez, scrie  The Local.se, citată de HotNews.ro.

Politicianul a adus în discuție, totodată, și numărul mare de cerșetori români de pe străzile din Stockholm, „ceva ce a devenit o caracteristică a străzilor din Suedia, în ultimii ani”.

Mai departe, Sonesson povestește că a văzut cu propriii ochi „mizeria crasă din care au fugit cerșetorii aliniați pe străzile” din capitala suedeză. În primăvara, Sonesson a făcut parte din delegația condusă de ministrul pentru Afaceri Europene, Birgitta Ohlsson, aflat, în vizită la București. Delegația suedeză a avut discuții cu reprezentanții Guvernului, referitoare la folosirea fondurilor UE pentru combaterea sărăciei.
Astfel, din această vizită în România, Jenny Sonesson precizează că cel mai tare a marcat-o un sat din România, unde ieșeau în evidență cocioabe, noroi și căruțe trase de cai emaciați, precum și sărăcia prevalentă. Impresia generală a delegației a fost una de uimire, politicienii suedezi întrebându-se cum se poate întâmpla, așa ceva, în Uniunea Europeană.

În viziuna politicianului suedez, imaginea României rurale contrastează puternic cu proiectul de construire a Catedralei Mântuirii Neamului, ale cărui costuri se ridică la 1 miliard de euro (1,2 miliarde de dolari), potrivit estimărilor publicației franceze.

„Într-una dintre cele mai sărace țări, din Europa, sunt alocate resurse pentru construirea unei catedrale cu înălțime de 125 de metri, cu arce aurite, în timp ce o mamă cu patru copii sunt forțați să trăiască (într-un sat din România – n.red.) într-o cocioabă lipsită de căldură și electricitate”, mai arată politicianul liberal.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button