Poliţia şterge 117 km de pistă de biciclete din Bucureşti. Urmează Bd. Elisabeta şi Kogălniceanu

de:
03 apr. 2012
2 Afișari
Poliţia şterge 117 km de pistă de biciclete din Bucureşti. Urmează Bd. Elisabeta şi Kogălniceanu

Primăria Municipiului Bucureşti s-a tot lăudat cu crearea de piste de biciclişti, chiar dacă acestea erau neconforme, fie pentru că erau blocate de diverse obstacole, fie pentru că bordurile erau prea înalte pentru a fi escaladate cu o bicicletă normală. De aceea, Poliţia Rutieră a decis să ia măsuri pentru a obliga, astfel, Primăria Capitalei să creeze pistele de biciclete conform normelor, arată adevărul.

Astfel, în cursul săptămânii trecute, poliţiştii de la Brigada Rutieră a Capitalei au interzis accesul bicicliştilor pe pista amenajată pe Bulevardul Cantemir, pe tronsonul cuprins între intersecţia cu Bulevardul Gheorge Şincai şi cea cu Bulevardul Mărăşeşti. Indicatoarele rutiere, care până acum anunţau prezenţa bicicliştilor, au fost înlocuite cu unele care nu le mai permit acestora accesul pe piste.

În plus, cele care le cereau şoferilor să cedeze trecerea pentru cei pe două roţi au fost acoperite cu pungi de plastic. „Anul trecut, în septembrie, am informat Primăria cu privire la faptul că pistele de biciclete din Capitală nu sunt viabile pentru că au pe ele obstacole, au chioşcuri, au cabine de RATB. Circulaţia bicicliştilor e pusă în pericol şi municipalitatea trebuie să remedieze defecţiunile.

Dacă nu o face, vom interzice accesul biciliştilor pe aceste spaţii. În martie, în urma verificărilor, am decis să interzicem accesul pe pistele neadaptate la cerinţele noastre“, a explicat Ioana Stancu, reprezentant al Brigadei Rutiere.

Măsuri similare urmează să fie luate, în această săptămână, şi pe bulevardele Regina Elisabeta şi Mihail Kogălniceanu, pe care sunt probleme cu două cabine RATB şi un chioşc, dar şi cu maşinile parcate neregulamentar şi bordurile prea ridicate.

„Până când cei de la Administraţia Străzilor nu remediază situaţia aşa cum trebuie, până nu coboară bordurile la nivelul carosabilului şi până nu pun piloni ca să nu mai parcheze autoturismele pe pistele pe biciclete, nu vom mai permite accesul bicicliştilor. Este o măsură temporară până când cei de la Primăria Capitalei vor remedia deficienţele“, a mai spus reprezentanta Brigăzii Rutiere. Ioana Stancu a mai adăugat că vor fi verificate şi celelalte piste pentru biciclete din Bucureşti.

Reprezentanţii Administraţiei Străzilor au declarat, pentru Adevărul, că pistele au fost amenajate în 2008 şi au ieşit din garanţie anul trecut.

Cookies