Poliţia Rutieră face ravagii în București: Zeci de permise RIDICATE, pietoni SANCȚIONAȚI

de:
09 ian. 2020
1 Afișari
Poliţia Rutieră face ravagii în București: Zeci de permise RIDICATE, pietoni SANCȚIONAȚI

„Astăzi, 8 ianuarie a.c., în intervalul orar 16.00-20.00, polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum si pentru conștientizarea tuturor participantilor la trafic cu privire la riscurile la care se expun in situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de catre aceștia a unei conduite responsabile atunci cand se deplasează pe drumurile publice.

Astfel, polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat în principal pentru depistarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor, dar și pentru combaterea indisciplinei pietonale în zonele cu risc rutier ridicat din municipiul București.

Au fost aplicate un număr 241 de sancțiuni contraventionale în valoare de peste 107.400 lei, au fost reținute 122 permise de conducere, cele mai multe pentru neacordarea de prioritate de trecere pietonilor angajați in traversarea drumului public (103), respectiv pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric(15). Totodată, au fost sancționați contravențional și 64 de pietoni pentru nerespectarea normelor rutiere.

Exemplu:

În jurul orei 16.30, un bărbat în vârstă de 60 de ani a condus un autovehicul pe Bd. Iuliu Maniu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice și având dreptul de a conduce suspendat.

Acesta a fost testat cu aparatul Alcooltest care a indicat o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana a fost transportată la INML în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice, precum și pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat.

Brigada Rutieră acționează permanent în scopul reducerii riscului rutier și impunerii unui climat de ordine și siguranță rutieră pe drumurile publice din muncipiul București, context în care in cursul anului 2019 au fost reținute peste 8900 de permise de conducere în vederea supendării exercitării dreptului a conduce pentru 30 zile pentru neacordarea de prioritate de trecere pietonilor, anunță Brigada Rutieră a Capitalei.

Cookies