Poliția Rutieră a desfășurat controale pe străzile Capitalei. Opt persoane au condus sub influența substanțelor psihoactive. Amenzi consistente primite de șoferi

13 nov. 2021
3270 Afișari
Poliția Rutieră a desfășurat controale pe străzile Capitalei. Opt persoane au condus sub influența substanțelor psihoactive. Amenzi consistente primite de șoferi
Poliția Rutieră a desfășurat controale pe străzile Capitalei. Opt persoane au condus sub influența substanțelor psihoactive. Amenzi consistente primite de șoferi. Sursa foto: Facebook

Agenții de la Poliția Rutieră au efectuat în cursul nopții de vineri spre sâmbătă o serie de controale pe mai multe artere din București. Aceștia au descoperit o serie de nereguli, precum șoferi care conduceau sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, dar și care s-au urcat la volan fără să dețină permis de conducere. Firește, aceste nereguli au fost sancționate cu amenzi consistente, dar și cu reținerea permiselor, după caz.

Controalele efectuate de Poliția Rutieră continuă în Capitală. Agenții au ieșit în noaptea de vineri spre sâmbătă pe unele dintre cele mai circulate artere din București pentru a verifica dacă participanții la trafic respectă legea.

Amenzi în valoare totală de peste 12.000 de lei acordate de Poliția Rutieră

Agenții de la Poliția Rutieră au acordat în noaptea de vineri spre sâmbătă nu mai puțin de 16 sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de peste 12.000 de lei, potrivit Adevărul.

Mai mult, agenții au descoperit zece infracțiuni, dintre care opt au fost cazuri în care șoferii au condus sub influența substanțelor psihoactive, într-un caz a fost descoperit la volan un șofer care nu deținea permis de conducere, iar în alt caz participantul la trafic care a fost tras pe dreapta conducea deși dreptul său de a conduce era suspendat.

De asemenea, patru șoferi au rămas fără permis după ce au fost prinși la volan sub influența băuturilor alcoolice, un altul a rămas fără permis după ce a efectuat o depășire neregulamentară, iar nu mai puțin de nouă conducători auto vor deveni pietoni pentru o perioadă după ce au efectuat infracțiuni la regimul rutier.

Mai mult, polițiștii au reținut un set de plăcuțe de înmatriculare, dar și un certificat de înmatriculare.

Iată câteva dintre cazurile întâlnite de agenții Poliției Rutiere

Poliția Rutieră a prezentat în comunicatul de presă publicat sâmbătă și trei dintre cazurile de șoferi prinși sub influența substanțelor psihoactive sau a băuturilor alcoolice.

În Sectorul 2, bărbat în vârsă de 32 de ani a fost prins la volan de agenții Poliției în timp ce conducea sub influența substanțelor psihoactive. În urma verificării cu aparatul DrugTest, polițiștii au descoperit faptul că acesta consumase canabis (THC 5), astfel că a fost dus la sediul INML pentru a i se preleva mostre biologice. Mai mult, acesta s-a ales cu un dosar pentru cercetare penală.

Tot în Sectorul 2 a fost descoperit un alt participant la trafic, în vârstă de 39 de ani, care, potrivit aparatului DrugTest, consumase substanțe interzise, astfel că a fost dus la INML pentru prelevarea de probe biologice și i s-a deschis un dosar de cercetare penală.

Nu în ultimul rând, în Sectorul 5 agenții au descoperit în urma controalelor un bărbat în vârstă de 52 de ani ce conducea sub influența băuturilor alcoolice. Deoarece testarea cu aparatul etilotest a scos la iveală o alcoolemie de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a rămas fără permis de 90 de zile și a primit o amendă de în valoare de 1.305 lei.

Cookies