Poliția Română, premiată de un centru sud-est european, pentru o misiune

de:
04 apr. 2015
0 Afișari
Poliția Română, premiată de un centru sud-est european, pentru o misiune

Poliția Română, prin Direcția de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, a fost premiată de SELEC, pentru destructurarea unei grupări infracţionale internaţionale, specializate în trafic de cocaină, informează un comunicat de presă remis de Poliție.

La data de 2 aprilie a.c., la sediul Centrului Sud-Est European de Aplicare a Legii (SELEC) a avut loc o festivitate, în cadrul căreia a fost acordat premiul I polițiștilor antidrog din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Inspectoratul General al Poliției Române.

Operaţiunea „PHOENIX/BRUNO”, iniţiată şi gestionată de Poliția Română, s-a realizat în cooperare cu autorităţile din Bulgaria și a vizat anihilarea unei grupări infracționale implicate în traficul de cocaină, din America de Sud în Europa. Cazul de trafic de droguri a fost instrumentat în perioada iunie 2014 – ianuarie 2015.

În cadrul acțiunii, polițiștii au confiscat 55,625 de kilograme de cocaină, pe teritoriul României și Bulgariei, 5 membri ai grupării fiind arestați. De asemenea, pe numele liderului rețelei infracționale a fost emis un mandat de arestare, iar autovehiculul folosit la comiterea infracțiunilor a fost confiscat.

Cookies