Poliția Locală Sector 6 și DGASPC au realizat o acțiune de informare a persoanelor fără adăpost. Le-au oferit masă caldă și cazare în adăposturi, dar au refuzat ajutorul

09 aug. 2023
270 Afișari
Poliția Locală Sector 6 și DGASPC au realizat o acțiune de informare a persoanelor fără adăpost. Le-au oferit masă caldă și cazare în adăposturi, dar au refuzat ajutorul
Poliția Locală Sector 6 și DGASPC au realizat o acțiune de informare a persoanelor fără adăpost. Le-au oferit masă caldă și cazare în adăposturi, dar au refuzat ajutorul | Sursa foto: Facebook - Poliția Locală Sector 6

Poliția Locală Sector 6, alături de DGASPC S6, a desfășurat o acțiune de informare a oamenilor fără adăpost, oferindu-le informații cu privire la serviciile de care pot beneficia în adăposturi. Aceste persoane sunt cunoscute de autorități și, în ciuda insistențelor, refuză orice fel de ajutor.

Persoanele fără adăpost din Sectorul 6 preferă să locuiască pe străzi

Poliția Locală Sector 6 a povestit cazul mai multor persoane care preferă strada în locul unei locuințe stabile:

Strada le este casă, în ciuda eforturilor pe care le facem alături de colegii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 (DGASPC). Sunt oamenii care preferă #strada, asta deşi unii dintre ei au locuinţă!

Unul dintre persoanele care locuiește pe stradă a fost găsit de autorități dormind pe o bancă, în fața stației de metrou Lujerului. Acesta locuiește pe străzile din București de 20 de ani, fiind originar din Teleorman.

După o viaţă petrecută în aer liber, nu mai este niciun secret faptul că cei mai mulţi îşi îneacă singurătatea şi amărăciunea în alcool. Printre amintiri legate de vremea când se îngrijea de oi şi vaci, în Teleorman, de unde e originar, T. recunoaşte că bea. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care, într-o iarnă, şi-a pierdut şi talpa piciorului.

Acesta a recunoscut faptul că nici nu a simțit când talpa piciorului i-a degerat.

Polițiștii și angajații DGASPC i-au propus o masă caldă și posibilitatea unui duș la unul dintre adăposturile din Sectorul 6, însă acesta a refuzat ajutorul.

Poliţiştii locali şi specialiştii de la asistenţa socială au insistat şi au încearcat să îl convingă, mai ales că ultimele dimineţi au fost destul de friguroase. Cu toate acestea, bărbatul a refuzat din nou.

Un bărbat fără adăpost a fost transportat la Spitalul Universitar

O altă persoană fără adăpost a fost găsită în zona Pieței Veteranilor. Poliția Locală S6 a transmis, pe Facebook, că era vizibil afectată de probleme psihice.

Autoritățile au aflat de la vecini că ar avea un apartament moștenit de la tatăl său decedat, dar preferă să locuiacă pe stradă:

Şi iarna trecută dormea pe jos, în faţa blocului în care locuieşte. E un tip potolit, nu bea, nu cerşeşte, dar trăieşte în lumea lui.

Un alt bărbat fără adăpost, identificat de asistenții sociali de la DGASPC S6 anul acesta, a acceptat să fie transportat la Spitalul Universitar. Aceștia au descoperit că suferă de ciroză hepatică. La insistențele echipajului mixt a acceptat ajutorul.

Aceste cazuri sunt cunoscute de autorități, însă persoanele refuză ajutorul primit. În adăposturi, beneficiarii trebuie să respecte anumite reguli:

Toate aceste cazuri sunt cunoscute de către #PoliţiaLocalăSector 6 şi #DGASPCS6, care le vin zilnic în ajutor şi ori de câte ori situaţia o impune.

Din păcate, puţini sunt cei care acceptă să meargă în centre şi invocă faptul că trebuie să respecte unele reguli – să nu consume alcool sau alte substanţe interzise, să nu fie violenţi, să păstreze curăţenia, ba chiar şi conflicte mai vechi cu alţi oameni ai străzii. Cei mai mulţi spun că le este mai bine pe stradă, iar autorităţile publice locale nu îi pot interna dacă nu au acordul lor.

Bucureștenii din Sectorul 6 pot apela la mai multe numere de telefon atunci când descoperă persoane fără adăpost

Adăpostul de noapte de pe strada Mănăstirea Văratesc, aflat în subordinea DGASPC S6, dispune de 60 de locuri, mai exact 40 pentru bărbați și 20 pentru femei. Aici, oamenii străzii beneficiază de masă caldă, servicii gratuite de medicină primară, cazare, îmbrăcăminte, servicii de igienă și consiliere psihosocială.

Poliția Locală Sector 6 le transmite bucureștenilor că pot suna la următoarele numere de telefon în cazul în care observă o persoană fără adăpost:

  • 021/9546 (Poliţia Locală S6),
  • 0731.624.849 – disponibil non-stop (DGASPC).

Atunci când persoanele în cauză necesită îngrijiri medicale de urgență, bucureștenii sunt sfătuiți să sune la numărul de urgență 112, apoi pot anunța Poliţia Locală Sector 6 sau DGASPC Sector 6.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies