Poliția Locală Sector 6 ridică mașinile abandonate pe domeniul public. „Curățăm străzile de rable”

10 aug. 2022
1611 Afișari
Poliția Locală Sector 6 ridică mașinile abandonate pe domeniul public. „Curățăm străzile de rable”
Poliția Locală Sector 6 ridică mașinile abandonate pe domeniul public. „Curățăm străzile de rable” | Sursă foto: Facebook-PS6

Primăria Sectorului 6 a anunțat că ridică mașinile ce sunt abandonate pe drumurile publice, pentru a elibera străzile. Acțiunea este desfășurată de Poliția Locală Sector 6  împreună cu Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană (ADPDU).

PS6: Curățăm străzile de rable

Mașinile abandonate ce blochează trotuarele și ocupă inutil străzile din Sectorul 6 vor fi ridicate de către Poliția Locală și ADPDU.

Primăria Sectorului 6 anunț că de la începutul anului până în acest moment au fost ridicate circa 100 de mașini „uitate” pe domeniul public.

Într-un oraș aglomerat, în care ne luptăm pentru fiecare petic de spațiu verde și fiecare loc de parcare e prețios, nu ne putem permite să mai tolerăm mașinile abandonate, transmite PS6.

De asemenea, administrația publică a anunțat că procedura de identificare și de ridicare a mașinilor abandonate va continua. PS6 informează și care este motivul pentru care ridicarea autovehiculelor durează atât de mult.

(…)Procesul este destul de anevoios. Implică procese verbale de constatare, somații repetate, termene lungi.

Mașina este considerată abandonată dacă nu a fost mutată timp de șase luni

Conform legii 421/2002, un autoturism este considerat abandonat doar dacă nu este mutat dintr-un loc pentru șase luni. Procedura de ridicare poate fi începută de către Poliția Locală doar după ce trece acest termen.

Pentru a evita ridicarea mașinilor, proprietarii obișnuiesc să le mute odată la cinci luni. Astfel, procedurile de ridicare nu pot fi demarate.

Cum se revendică mașina?

După ridicare, pentru a putea revendica mașina proprietarul trebuie să achite o taxă de 530 de lei. Aceasta acoperă costurile pentru:

  • Ridicare,
  • Transport,
  • Depozitare.

După achitarea taxei proprietarul este obligat să ridice mașina în 5 zile din locul unde este depozitată. Amenda, în cazul în care vehiculul nu este ridicat, este cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei.

Dacă nici asta nu-l convinge, a sa rablă părăsită și nedorită va trece în proprietatea statului, transmite PS6.

Ce pot face oamenii cu mașinile pe care nu el folosesc?

Cea mai la îndemână metoda de a scăpa de o mașină care nu mai este folosită, este să o duceți la casat, prin intermediul Programului Rabla. În schimbul acesteia proprietarul primește un voucher care pornește de la 6.000 de lei.

Cookies