Poliția Locală Sector 5 a dat amenzi și a confiscat două autobasculante ce descărcau ilegal deșeuri. „S5 nu e groapa de gunoi a Capitalei”

13 mai 2023
383 afișări
Poliția Locală Sector 5 a dat amenzi și a confiscat două autobasculante ce descărcau ilegal deșeuri. „S5 nu e groapa de gunoi a Capitalei”
Poliția Locală Sector 5 a dat amenzi și a confiscat două autobasculante ce descărcau ilegal deșeuri. „S5 nu e groapa de gunoi a Capitalei” | Sursă foto: Facebook-PS5

Două camioane au fost depistate în timp ce descărcau în mod ilegal deșeuri în Sectorul 5. Polițiștii Locali au dat amenzi și au confiscat vehiculele.

Două autobasculante, confiscate după ce au descărcat ilegal deșeuri în Sectorul 5

Poliția Locală din Sectorul 5 a dat sancțiuni contravenționale după ce a descoperit două camioane ce descărcau deșeuri în mod ilegal, în Sectorul 5. Vehiculele au fost depistate în urma unor acțiuni de control efectuate de agenții de poliție.

Astăzi, în urma acțiunilor întreprinse de Poliția Locală Sector 5 au fost depistate două autobasculante care descărcau deșeuri din construcții, provenite din zona Lujerului, Sector 6, în Sectorul 5, transmite Primăria Sectorului 5.

Cele două amenzi date de Poliția Locală S5 au avut o valoare de 70.000 de lei fiecare. De asemenea, pe lângă sancțiunile contravenționale, cele două autobasculante au fost confiscate, conform OUG 92/2021.

Deșeuri aruncate ilegal pe un teren din S5
Deșeuri aruncate ilegal pe un teren din S5 | Sursă foto: Primăria Sectorului 5

City managerul sectorului 5, Rareș Hopincă a transmis:

Avem toleranță zero față de infracțiunile de mediu! Sectorul 5 nu e groapa de gunoi a Capitalei!

Acesta le-a transmis celor care aruncă deșeuri pe domeniul public că vehiculele le vor fi confiscate și vor fi amendați, până când vor respecta legea.

Amenzi de peste 80.000 de lei date de Garda de Mediu

Comisarii din cadrul Gărzii de Mediu au primit sesizări referitoare la lucrările desfășurate pe strada Făt Frumos din Sectorul 5. În cadrul acestora, o porțiuni din grădina unui bloc a fost betonată pentru extinderea trotuarului. Mai precis, printre lucrările efectuare se numără:

  • înlocuirea bordurilor
  • extinderea trotuarelor
  • pavări cu dale de beton și borduri în grădinile blocurilor

Spațiul verde din zonă a fost micșorat în urma extinderii trotuarului. Astfel că, pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2005, art.71, alin. 1., Garda de Mediu a dat amenzi de mai mult de 80.000 de lei celor două societăți responsabile pentru lucrări.

Cookies