Poliția Locală Sector 3, pe două roți. Primăria anunță că, pe timp de vară, agenții locali vor patrula pe biciclete

09 aug. 2022
586 Afișari
Poliția Locală Sector 3, pe două roți. Primăria anunță că, pe timp de vară, agenții locali vor patrula pe biciclete
Poliția Locală Sector 3, pe două roți. Primăria anunță că, pe timp de vară, agenții locali vor patrula pe biciclete | Sursă foto: Facebook-PS3

Primăria Sectorului 3 a anunțat că începând din august 2022, pe perioada verii, echipele din cadrul Poliției Locale Sector 3 vor patrula pe biciclete.

Poliția Locală Sector 3 va patrula pe biciclete

În sezonul cald, agenții din cadrul Poliției Locale Sector 3 vor supraveghea domeniul public de pe bicicletă, anunță administrația publică.

Respectivele echipe vor acționa în baza unui plan de măsuri. Decizia a fost luată pentru a crește mobilitatea polițiștilor în zonele ce le erau greu accesibile cu mașina.

De asemenea, fiind pe biciclete eficiența în observarea persoanelor ce nu respectă legea și sancționarea acestora vor crește.

Care vor fi obiectivele polițiștilor

Primăria Sectorului 3 a anunțat și care vor fi atribuțiile polițiștilor pe două roți. Astfel că, aceștia vor acționa pentru prevenire și combatere și vor avea următoarele obiective:

  • Verificarea zonelor, precum terenurile de sport, părculețele și locurile de joacă pentru copii și aplicarea măsurilor legale daca se constată încălcarea normelor sociale.
  • Identificare și sancționarea celor ce au animale de companie și folosesc miniparcurile și locurile de joacă pentru copii pentru plimbarea câinilor.
  • Verificarea respectării legii de către posesorii de câini în ceea ce privește plimbarea acestora pe domeniul public. Aceștia sunt obligați să țină animalele în lesă și cu botniță, dacă este cazul, și să aibă cu ei materiale pentru evacuarea excrementelor.
  • Identificarea celor ce tulbură ordinea și liniștea publică și care consumă băuturi alcoolice pe domeniul public.
  • Identificarea celor ce fumează în jocurile de joacă pentru copii.
  • Informarea celor ce practică sporturi pe terenurile special amenajate cu privire la păstrarea ordinii publice, păstrarea curățeniei și prevenirea oricăror acte sau fapte de violență asupra mobilierului urban și a echipamentelor sportive din aceste zone.
  • Verificarea sesizărilor ce sunt înregistrate în cadrul Serviciului Zona 1 și Serviciului Zona 2.
  • Constatarea faptelor de natură contravențională și dispunerea măsurilor legale.
  • Informare celor ce se află în miniparcuri și în locurile de joacă pentru copii despre regulile pe care trebuie să le respecte și despre consecințele nerespectării lor.

Sesizările primite prin dispecerat, pe zona unde se află polițiștii pe două roți și care fac obiectul atribuțiilor acestora, vor fi transmise către agenții din teren.

Cookies