Poliția Locală Sector 2 a efectuat noi verificări în Piața Obor. Au fost confiscate produse și date 57 de amenzi

25 oct. 2022
1318 Afișari
Poliția Locală Sector 2 a efectuat noi verificări în Piața Obor. Au fost confiscate produse și date 57 de amenzi
Poliția Locală Sector 2 a efectuat noi verificări în Piața Obor. Au fost confiscate produse și date 57 de amenzi / Sursă foto: Poliția Locală Sector 2

Poliția Locală a Sectorului 2 a continuat verificările din piața agroalimentară „Obor”. Scopul acestor controale a fost de a combate comerțul ilegal de produse alimentare.

Poliția Locală Sector 2 a efectuat noi verificări în Piața Obor

Controalele efectuate ieri în Piața Obor au fost făcute în urma unor sesizări alea cetățenilor. Pe lângă identificarea celor ce vindeau în mod ilegal produse alimentare în piață, polițiștii au controlat și vânzătorii ambulanți.

Fac concurență neloială comercianților din „Piața Obor”, a transmis Poliția Locală Sector 2.

Controalele ce au avut loc în piață nu au fost singurele efectuate de polițiști. Autoritățile au fost extins verificările și în următoarele zone semnalate de locuitorii sectorului 2:

  • Șoseaua Pantelimon,
  • Șoseaua Colentina,
  • Șoseaua Iancului.

Zeci de amenzi și produse confiscate

Pe lângă vânzătorii ambulanți ce comercializau produse alimentare, poliția locală a identificat și persoane ce vindeau produse din tutun.

Am împiedicat comercializarea produselor accizabile din tutun (fără timbru fiscal), respectiv a faptelor de înșelăciune asupra cumpărătorilor de țigarete provenite din contrabandă, care au achiziționat pachete contrafăcute umplute cu cartoane.

În total, în urma controalelor au fost date 57 de amenzi contravenționale. Valoarea acestora a ajuns la 57.500 lei.

Pe lângă amenzile date, polițiștii au confiscat mărfurile ce erau comercializate ilicit de cinci persoane. De asemenea, au fost confiscate și produsele ce fuseseră abandonate de persoanele care au fugit.

Printre produsele confiscate se numără:

  • Articole de îmbrăcăminte: 45 de bucăți,
  • Produse nealimentare diverse: 39 de bucăți,
  • Țigări netimbrate: 66 de pachete,
  • Legume, fructe și verdețuri: 25 de kilograme.

Poliția Locală a Sectorului 2 a informat că produsele nealimentare ce au fost confiscate în urma controalelor urmează să fie predate, conform procedurilor legale, către ANAF. Acestea vor fi astfel valorificate.

În ceea ce privește produsele de origine animală sau vegetală (improprii consumului) urmează să fie predate către firme specializate ce se vor ocupa de neutralizarea lor.

Cookies