Poliția Locală S 6 primește camere video portabile de tip body-cam. Ce rezultate au obținut agenții la testarea lui Ciucu

16 nov. 2021
508 Afișari
Poliția Locală S 6 primește camere video portabile de tip body-cam. Ce rezultate au obținut agenții la testarea lui Ciucu
Poliția Locală S 6 primește camere video portabile de tip body-cam. Ce rezultate au obținut agenții la testarea lui Ciucu

Poliția Locală S 6 primește camere video portabile de tip body-cam. În acest sens a fost publicată o licitație. Decizia vine la doar câteva zile după ce s-au aflat rezultate obținute de agenți la testarea primarului Ciprian Ciucu care vrea să dea afară 100 de polițiști locali din cei 400 care își desfășoară activitatea în acest sector.

Licitație importantă anunțată pe SICAP pentru Poliţia Locală Sector 6 privind achiziționarea a 98 de dispozitive de înregistrare audio-video portabile de tip body-cam ce urmează să fie folosite de agenți. Mai mult, acestea vin și cu o serie de accesorii. Valoarea totală estimată a acestora dispozitive pentru Poliția Locală din sectorul condus de primarul Ciprian Ciucu este de 400.840 de lei.

Camere de filmat portabile, pentru Poliția Locală S6

Poliția Locală din Sectorul 6 urmează să semene cu polițiștii americani care au asupra lor, montantă pe corp, o cameră de filmat. Obiectul licitaţiei lansate recent prevede cumpărarea a 98 de dispozitive de înregistrare audio-video portabile de tip body-cam, şapte dispozitive de încărcare şi sincronizare și un kit accesorii de identificare şi distribuire. Potrivit poriectului, criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut. Mai mult, termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 26 noiembrie.

Între timp, mulți poliști locali din Sectorul 6 nu știu să scrie

Recent s-a descoperit că Poliţia Locală Sector 6 este plină de analfabeţi, asta după ce agenții au fost testați, la ordinul primarului Ciprian Ciucu. Mulți agenți au dat foaia goală la examenul grilă, cu toate că aveau cartea de legislaţie lângă ei. Primăria Sectorului 6 vrea să restructureze instituţia şi a început să testeze agenţii. Inedit este faptul că unii nu ştiu să scrie deloc, în timp ce altii nu ştiu să scrie corect gramatical.

Timp de 11 ani, nimeni nu le-a verificat cunoștințele. Acum, poliţiştii locali au fost nevoiţi să rezolve cinci teste grilă şi să redacteze un proces verbal. La examen au avut la dispoziţie cărţile de legislaţie, dar mulți nu au trecut testu. Din 163 de poliţişti, doar 85 au luat notă de trecere.

Mediocritatea în societatea românească de acum este prezentă pe toate palierele sociale. Inclusiv la poliţia locală. Da. Inclusiv la poliţia locală. Am fi dorit să parcurgem o etapă de pregătire, de îmbunatăţire a calităţilor, a skillsurilor poliţistilor inainte de testare, a declarat Remus Olaru, şef birou Poliţia Locală Sector 6.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, spunea încă de acum câteva săptămâni că în cadrul procesului de reformare a Poliției Locale, va concedia aproape 100 de polițiști din cei 400 ai instituției.

„Am inițiat un proces de reformă în poliția locală a Sectorului 6 care pleacă de la ideea că în această instituție trebuie să lucreze doar acei polițiști locali care se implică în comunitate și care pot face față muncii de polițist local, respectând ei înșiși această instituție și respectându-se pe sine. Astfel, în această primă etapă a reformei, vor merge către alte orizonturi cca. 100 de polițiști locali din cca. 400″, a transmis Ciucu.

Cookies