ARHIVA B365

Poliţia Locală: Oamenii străzii de la Gara de Nord sunt infectați cu HIV și hepatită C

Poliţiştii au cel puţin o acţiune pe săptămână prin care încearcă să-i scoată din canal pe oamenii străzii şi să-i ducă în adăposturi, însă ei refuză de cele mai multe ori şi chiar reacţionează violent la apariţia poliţiştilor, scrie Agerpres.

„Noi am încercat de la a-i lua şi a-i duce în centrele sociale, până la aplicarea de sancţiuni contravenţionale, maximum ce se poate face, sancţiuni care oricum nu le plătesc. De remarcat este că în acest grup sunt foarte puţini cei născuţi în Capitală şi tot remarcat este faptul că acest grup a fost singurul care, acum două ierni, la -25 de grade, pe timpul acţiunii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti de strângere a persoanelor fără adăpost din Capitală, care riscau să moară din cauza gerului, a fost singurul grup care a refuzat categoric să fie luat şi să fie dus la adăpost, la căldură, acolo unde li se mai dădea hrană sau îmbrăcăminte. Sunt aproximativ 20 de persoane, pot fi mai mulţi. Ei sunt coordonaţi de un lider, zis Bruce Lee, care este intermediarul între distribuitori de droguri şi consumatori, toţi aceşti membri ai grupului fiind consumatori de droguri. De aceea acest Bruce Lee este iubit de celelalte persoane pentru că le oferă doza zilnică de droguri pe care chiar le cumpără, au bani pentru aşa ceva. Au bani din cerşetorie, din perceperea de taxe ilegale pe locuri de parcare. La un moment dat am reuşit chiar să îi ducem pe toţi la adăpost, dar în câteva ore erau înapoi pentru că ei nu pot fi ţinuţi cu forţa. Ei stau într-un singur canal, dar pe canalul respectiv, pe reţeaua respectivă se poate ieşi la vreo doi kilometri depărtare”, a spus Răzvan Popa.

El a precizat că cei care trăiesc în canalul respectiv din zona Gării de Nord sunt infestaţi cu virusul hepatitei C şi virusul HIV.

„Acea zonă a devenit, în ultimul timp, o zonă problemă pentru noi, în sensul că au fost întreprinse foarte multe acţiuni acolo. Cei care locuiesc în canalul respectiv se potolesc, în urma acţiunii, doar pentru un timp. Au existat chiar şi blocări ale respectivului canal cu dale de beton. Acest grup a rămas pe poziţii. Este un grup format de ani şi ani de zile, care în timp a devenit agresiv. Noi avem acţiuni în acel perimetru aproape săptămânal, acţiuni în care ei încearcă să riposteze cu pietre sau cu ace de seringă, cei mai mulţi de acolo fiind infestaţi cu virusul hepatitei C sau cu HIV”, a adăugat Răzvan Popa.

Popa a mai spus că legislaţia din prezent nu le permite autorităţilor să-i sancţioneze mai aspru pe oamenii străzii decât atunci când sunt prinşi în timp ce comit o infracţiune, cum ar fi furtul.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button