Poliția Locală a amendat peste 40 de operatori economici din București. Amenzi de peste 120.000 de lei pentru că nu sortau deșeurile menajere

02 feb. 2023
253 Afișari
Poliția Locală a amendat peste 40 de operatori economici din București. Amenzi de peste 120.000 de lei pentru că nu sortau deșeurile menajere
Poliția Locală a amendat peste 40 de operatori economici din București. Amenzi de peste 120.000 de lei pentru că nu sortau deșeurile menajere | Sursă foto: Facebook- Poliția Locală București

Poliția Locală București a verificat modul în care operatorii economici sortează, sau nu, deșeurile menajere. Controale au fost desfășurate în cea de-a doua jumătate a lunii ianuarie 2023.

Poliția Locală a verificat dacă localurile din București sortează deșeurile menajere

Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București (DGPLCMB) a transmis că protejarea mediului și combaterea poluării din Capitală reprezintă o prioritate.

Din acest motiv, de la jumătatea lunii ianuarie 2023, au avut loc mai multe controale la operatorii economici din oraș.

Polițiștii au verificat modul în care aceștia sortează, sau nu, deșeurile menajere pe care le produc. Sortarea este un proces necesar în vederea colectării selective și mai apoi reciclarea gunoiului menajer.

Pe lângă asta, polițiștii locali au verificat și daca normele de salubrizare și igienizare ale Capitalei ,prevăzute de Hotărârea C.G.M.B. 120/2010, sunt respectate. Au fost vizați în mod special operatorii economici care desfășoară activitatea în domeniul alimentației publice.

Peste 40 de operatori economici au fost amendați

Polițiștii au anunțat că, în total, au fost controlați 80 de operatori economici din București. Dintre aceștia, mai mult de jumătate au fost sancționați contravențional. Motivul amendării a fost:

  • Depozitarea necontrolată de deșeuri menajere pe domeniul public.

Valoarea totală la care s-au ridicat amenzile date de către polițiștii locali din cadrul DGPLCMB a fost de 120.500 de lei.

Unul dintre operatorii controlați a fost descoperit fără autorizație de mediu.

Un caz aparte s-a înregistrat în centrul Capitalei unde polițiștii locali au constatat că un restaurant funcționa fără autorizație de mediu – act administrativ obligatoriu, care, potrivit legii, stabilește impactul asupra mediului a activităților desfășurate de respectivul agent economic, transmite Poliția Locală București.

Din acest motiv, reprezentatul respectivului local a primit o amendă contravențională în valoare de 60.000 de lei.

Cookies