„Poliția gunoaielor” din sectorul 1 are și aplicație. Cum poți denunța cu succes tot ce duhnește la tine-n cartier

15 dec. 2020
60 Afișari
Criza gunoaielor din Sectorul 1 este departe de a se încheia

Primarul Sectorului 1 a anunțat pe pagina sa de Facebook că a lansat o platformă unde cetățenii pot semnala cu ajutorul hărții interactive locațiile unde s-au adunat deșeuri neridicate. Acțiunea vine ca urmare a „războiului” pe care noul primar îl duce cu firma de salubrizare Romprest.

După ce luni dimineață echipele de salubrizare ale Administrației Domeniului Public (ADP) Sector 1 au început o acțiune „în forță” de curățare a gunoaielor de pe străzi, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat pe profilul său personal de Facebook faptul că autoritățile pun la dispoziție cetățenilor o platformă pentru a raporta gunoaiele adunate pe străzi.

Site-ul se numește impreunafacems1luna.ro și este realizat sub forma unei hărți interactive, unde cetățenii pot semnala oricând locurile din sector unde s-au acumulat deșeuri necontrolate. „Această hartă va fi monitorizată în permanență de echipajele care colectează gunoiul și Poliția Locală Sector 1”, asigură Clotilde Armand în postarea cu pricina.

Captură de ecran de pe platforma Primăriei
Aici puteți observa mormanul de gunoaie din poza de mai sus, de această dată surprins de pe platforma primăriei

Acțiunile Primăriei vin ca urmare a scandalului cu Romprest

Primarul acuză faptul că „Mafia Gunoaielor” a declanșat o campanie mediatică de defăimare în spațiul public, pe motiv că „de o lună de zile s-au schimbat reguluile prin primărie

Vă promit că vom face curățenie în Sectorul 1 așa cum nu s-a mai făcut niciodată. Și în primărie și în afara primăriei.[…]Nu mai curg banii publici cum vor anumite grupuri de interese, se respectă legea, se verifică contractele publice, se fac plângeri la Parchet pentru abuz în serviciu etc. Am convocat astăzi o celulă de criză pentru problema deșeurilor și mâine avem ședință de îndată a Consiliului Local pentru această situație.”, a mai declarat Clotilde Armand pe pagina sa.

Mai mult, aceasta expune în finalul postării motivele pentru care continuă scandalul cu Romprest: „Nu vom lăsa străzile pline cu gunoi, nu vom tolera nici un fel de șantaj, nu vom ceda în fața campaniei mizerabile făcută de Mafia gunoaielor. Eu voi sta aici și voi lupta cu ei. Până la capăt.”.

„Războiul” dintre noua conducere a Sectorului 1 și firma de salubrizare Romprest pare departe de a se sfârși, mai ales în urma evenimentelor din ultimele zile. În cursul zilei de joi, primarul Sectorului 1 a cerut Romprest să refactureze serviciile oferite în ultimele luni, justificând că acestea nu sunt legale și nu reflectă situația din teren.

Cererea edilului a fost ignorată, motiv pentru care aceasta a anunțat duminică demararea unei acțiuni „în forță” împreună cu ADP Sector 1, pentru a curăța străzile și trotuarele din sector. Romprest a amenințat că va da în judecată primăria de sector pentru aceste acțiuni.

Cookies