Poliția Capitalei, o primă concluzie privind tragedia de la Babeș: De ce ar fi murit, de fapt, cele 3 femei de la ATI

13 apr. 2021
410 Afișari
Poliția Capitalei, o primă concluzie privind tragedia de la Babeș: De ce ar fi murit, de fapt, cele 3 femei de la ATI

Poliția Capitalei a prezentat, marți seară, concluziile preliminare ale anchetei de la Spitalul Victor Babeș. Prima ipoteză este presiunea crescută în instalațiile de oxigen, iar necropsia a arătat că motivul probabil al decesului este insuficiență respiratorie acută.

Marian Mihoci, șeful Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, a declarat marți că prima ipoteză privind cauza producerii tragediei de la Spitalul Victor Babeș este presiunea crescută în instalația de oxigen. Ancheta continuă și până în prezent au fost audiate 15 persoane și au fost verificate documente și imagini de la camerele video.

Polițiștii au ajuns în jurul orei 19.30

Mihoci a mai spus că polițiștii s-au autosesizat luni, în jurul orei 19.30, și că tragedia a avut loc în intervalul 17.00-17.30. În timpul declarației publice, Mihoci a precizat faptul că până în prezent nu au fost depuse plângeri la poliție în urma incidentului de la spitalul bucureștean.

De asemenea, reprezentantul Poliției Capitalei a dezvăluit faptul că rezultatele preliminarii ale necropsiei indică drept cauză a morții insuficiența respiratorie acută pentru victimele de la Babeș.

Nimeni nu a sunat la 112

„Nu a existat niciun apel la 112 care să sesizeze Serviciul Omoruri despre acest lucru”, a spus el.

Mihoci a fost întrebat de jurnaliști în legătură cu o declarație a șefului DSU, Raed Arafat, care spunea aseară că l-a sunat pe Radu Gavriș, directorul adjunct al Poliției Capitalei, și că acesta era deja la curent cu incidentul. Șeful Serviciului Omoruri spune că nu știe de unde avea Gavriș informația.

„Eu am fost sunat de dl Gavriș, care mi-a comunicat acest lucru în jurul orei 19.30”, a spus el.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a spus astăzi, într-o conferință de presă, că a aflat în jurul orei 18.00 de incident și că prioritatea a fost transferul pacienților la alte spitale.

„Am întrebat dacă poliția fusese anunțată, nu mi-a fost confirmat acest lucru, în așa fel încât am rugat ca poliția să fie anunțată, de asemenea aparținătorii, imediat”, a spus Voiculescu.

Cookies