Poliția Capitalei a verificat peste 2000 de piețe, centre comerciale, terase și magazine de cartier. Ce au descoperit

15 dec. 2020
18 Afișari
Poliția Capitalei a verificat peste 2000 de piețe, centre comerciale, terase și magazine de cartier. Ce au descoperit

Poliția Capitalei nu a stat degeaba weekend-ul trecut și a verificat peste 2000 de piețe agroalimentare, centre comerciale, terase și magazine de cartier.

În urma verificărilor, polițiștii au aplicat 1.500 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 498.950 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/ 2020.

„Și la acest sfârșit de săptămână, în zilele de sâmbătă și duminică, Poliția Capitalei a continuat acțiunile de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Cu sprijinul Jandarmeriei, Poliției Locale, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Agenției Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Direcției de Sănătate Publică au fost verificate peste 2000 de obiective: piețe agroalimentare, complexe comerciale, mari magazine, dar și magazine de cartier, terase. Au fost verificate și condițiile în care se comercializează produsele de sezon, atât  alimentare, cât și nealimentare, inclusiv brazii destinați a împodobi casele de Crăciun. Pe parcursul perioadei în 3.200 de mijloace de transport în comun, de suprafață, dar și de subteran au fost efectuate controale”, se arată într-un comunicat al DGPMB.

Polițiștii aflați în teren au revenit cu recomandări privind portul măștii de protecție și pentru păstrarea distanțării fizice și au anunțat că verificările vor continua și în zilele următoare, făcând un apel către cetățeni pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară.

„Acțiunile de verificare continuă și la acest moment și așa cum am precizat, vor continua și în zilele următoare. Facem apel la toți cetățenii, să respecte măsurile de protecție împotriva infectării cu virusul COVID-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte normele sanitare. Suntem și rămânem la datorie!”, mai anunță DGPMB.

Cookies