Poliția Capitalei a anunțat măsurile luate după ce un șofer a fost îndemnat de polițiști să aducă un dispozitiv explozibil la secție. Care sunt acestea

11 apr. 2023
1076 Afișari
Poliția Capitalei a anunțat măsurile luate după ce un șofer a fost îndemnat de polițiști să aducă un dispozitiv explozibil la secție. Care sunt acestea
Poliția Capitalei a anunțat măsurile luate după ce un șofer a fost îndemnat de polițiști să aducă un dispozitiv explozibil la secție. Care sunt acestea. Sursa foto: Facebook/ Poliția Capitalei

Poliția Capitalei a oferit, în sfârșit, un răspuns cu privire la bărbatul care a fost îndrumat de polițiști să aducă la secție o bombă găsită pe autovehiculul său.

Măsurile anunțate de Poliția Capitalei

Poliția Capitalei a anunțat marți, 11 aprilie 2023, că a fost declanșată cercetarea prealabilă în cazul unui dispecer și a altor doi polițiști de la Secția 23 pentru modul în care au acționat în cazul unui bărbat care a descoperit o bombă, sub mașina abia cumpărată, conform Hotnews.ro

Bărbatul a fost asistat prin telefon să scoată de sub vehicul pachetul găsit, care era lipit cu scotch și să îl aducă la secția de poliție.

Poliția Capitalei a anunțat că în acest caz au fost dispuse verificări prin intermediul Serviciului Control Intern.

„În urma acestora, a fost declanșată cercetarea prealabilă față de dispecerul care a preluat apelul și cei doi polițiști, din cadrul Secției 23, care s-au deplasat la fața locului, urmând ca la finalizarea cercetării administrative să fie dispuse măsuri legale”, a transmis Poliția Capitalei.

Polițiștii sunt vizați pentru felul în care au acționat în cazul samsarului de mașini care a sunat la 112 și a spus că a găsit un dispozitiv suspect plasat sub autoturism.

Polițiștii au analizat bomba cu mâinile goale

În urmă cu câteva zile, un samsar din București a sunat la 112 și i-a transmis dispecerului că pe mașina cumpărată recent a găsit legat un dispozitiv ce pare a fi explozibil.

Echipajele de poliție i-au spus bărbatului să demonteze potențiala bombă de pe mașină și să o aducă la secția de poliție. Nu au ținut cont de faptul că dispozitivul părea să fie explozibil.

Bărbatul a făcut conform spuselor polițiștilor și a dus bomba, într-o pungă, la Secția 23 Poliție din Capitală.

Polițiștii de la secție au analizat bomba cu mâinile goale. De asemenea, agenții de poliție ar fi apăsat întrerupătorul din acel dispozitiv posibil explozibil.

După aproximativ o oră în care polițiștii au analizat bomba artizanală, cineva a realizat pericolul în care se aflau.

În cele din urmă, a fost chemat serviciul pirotehnic, care a venit și a luat dispozitivul respectiv.

Conform Antena 3 CNN, în cauză a fost deschis un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Te-ar putea interesa și:

Cookies