Poliţia Călare la bilanţ: tâlhari prinşi în flagrant, zeci de amenzi şi urmăriţi general trimişi după gratii

de:
07 iul. 2011
0 Afișari
Poliţia Călare la bilanţ: tâlhari prinşi în flagrant, zeci de amenzi şi urmăriţi general trimişi după gratii

“Chiar zilele trecute politisitii calare au prins in flagrant, pe Bulevardul Tineretului, un individ in momentul in care voia sa fure o masina”, se arata intr-un comunicat remis B365.ro La percheziţia asupra hotului au fost găsite un aparatul GPS şi un telefon mobil – ambele luate din autoturismul spart – şi un bilet de ieşire din penitenciar. Hoţul nu avea nici câteva ceasuri de când ieşise de după gratii.

Cu o zi înainte, în Piaţa Charles de Gaulle, o altă patrulă călare intervenise pentru a împiedica un caz de tâlhărie. “Poliţiştii au observat, în timpul patrulării, un tânăr care, după ce acostase o femeie în vârstă, încerca să-i ia cu forţa geanta”, mentioneaza documentul. La apariţia agenţilor călare, tânărul a renunţat la atac. Urmărit de poliţişti, tâlharul a reuşit să scape, ascunzându-se în staţia de metrou Aviatorilor.

Un alt caz de tâlhărie a fost oprit în zona Unirii, atunci când o tânără a cerut ajutorul unei patrule călare. Femeia fusese oprită cu forţa pe stradă de către două persoane de etnie rromă şi ameninţată să le dea portofelul. În cele trei luni de patrulare pe străzile Capitalei, Poliţia Călare din cadrul PLMB a împiedicat şapte tâlhării. În urma celor 300 de verificări efectuate, agenţii au depistat patru persoane aflate în urmărire generală, acestea fiind predate Poliţiei Naţionale. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate comercianţilor care îşi vând marfa, insalubru, fără vreo autorizaţie, pe trotuare sau în locurile publice aglomerate.

Patrulele călare din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au mai înregistrat şi altfel de rezultate. Astfel, în zona Pieţei Romane sau a Ateneului Român, parcagiii au renunţat la a mai percepe taxe ilegale”, a declarat pentru B365.ro purtatorul de cuvant al institutie Răzvan Popa.

La începutul lunii aprilie 2011, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a demarat programul patrulelor călare stradale. După rezultatele de anul trecut – când activitatea Poliţiei Călare a dus la o scădere semnificativă a infracţionalităţii în marile parcuri ale Capitalei – Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a decis extinderea programului şi pe marile artere ale oraşului. Traseele principale ale echipajelor călare sunt: Piaţa Charles de Gaulle – Bulevardul Kiseleff – Piaţa Victoriei – Piaţa Romană – Piaţa Universităţii – Piaţa Unirii şi cartierul Brâncoveanu – cartierul Tineretului – zona 11 iunie – Palatul Parlamentului – Piaţa Unirii.

Cookies