Poliția Black Friday în acțiune. Amenzi colosale date de ANPC pentru 11 site-uri cu promoții speciale. Altex a remediat erorile UPDATE

11 nov. 2021
335 afișări
Poliția Black Friday în acțiune. Amenzi colosale date de ANPC pentru 11 site-uri cu promoții speciale. Altex a remediat erorile UPDATE
Poliția Black Friday în acțiune. Amenzi colosale date de ANPC pentru 11 site-uri cu promoții speciale

ANPC a înființat, joi, Comandamentul Special Black Friday, care are ca scop supravegherea ofertelor din această perioadă. Iată că au sosit și primele amenzi, date tot joi, pentru 11 site-uri. Ce nereguli au descoperit inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Poliția Black Friday în acțiune. Amenzi colosale date de ANPC pentru 11 site-uri cu promoții speciale. Care sunt aceste site-uri și ce probleme au descoperit inspectorii ANPC în prima zi de activitate a Comandamentului Special Black Friday.

UPDATE. Altex a remediat erorile, conform recomandărilor făcute de ANPC și a transmis un comunicat de presă.

„Autoritatea a constatat corectarea abaterilor şi a ridicat sancţiunea complementară de suspendare a activităţii. Astfel, retailer-ul ȋşi va desfăşura ȋn mod normal activitatea online, cât şi pe cea din magazine, inclusive mâine, ȋn ziua de Black Friday. Compania a plătit cele două amenzi contravenţionale emise de ANPC, pentru altex.ro, respectiv mediagalaxy.ro”, a anunțat compania, prin intermediul unui comunicat de presă.

„Ne cerem scuze tuturor clienţilor pentru erorile comise, le-am remediat imediat cum ne-au fost sesizate. Pe cei care au fost afectaţi de aceste erori ȋi rugăm să ne contacteze la numărul de telefon 021.9196 şi vor primi tot suportul necesar. Ȋi asigurăm că vom investi ȋn perfecţionarea proceselor şi sistemelor, astfel ȋncât să le oferim, ȋn continuare, cele mai mici preţuri din România şi cea mai bună experienţă de cumpărare”, a declarat directorul Customer Service Altex România, Andreea Nucă.

Știre inițială

Poliția Black Friday în acțiune

La câteva ore distanță de la înființarea Comandamentului Special pentru Black Friday, iată că au sosit și rezultatele verificărilor. Inspectorii ANPC au verificat, joi, 11 mari operatori economici care se lăudau cu oferte speciale în această perioadă mult așteptată de vânătorii de reduceri.

Ce a descoperit poliția Black Friday, potrivit informațiilor oficiale transmise de ANPC:

  • operatorii economici aveau reduceri afișate, dar prețul de referință care apărea pe site nu era cel mai mic preț practicat în ultimele 30 de zile. Prin acest modul incorect de calcul al prețului redus exista falsa iluzie al unui avantaj specific prețului, iar clienții erau convinși să ia o decizie de tranzacționare pe care nu ar fi luat-o în mod normal, dacă ar fi cunoscut realitatea.
  • pe site-ul societății nu era indicată, în mod clar și fără dubii, data la care înceta oferta sau dacă oferta de preț se referă la stocul de bunuri disponibil.

Recomandăm și: ANPC a înființat Comandamentul Special Black Friday. Ce trebuie să știi despre reducerile de preț

Amenzi colosale date de ANPC pentru 11 site-uri cu promoții speciale

„Volumul amenzilor contravenționale aplicate tuturor operatorilor controlați s-a ridicat la 275.000 lei”, declară Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Cei 11 mari operatori economici verificați de ANPC sunt:

Recomandăm și: ANPC a amendat Altex cu 50.000 de lei. Reduceri înșelătoare de Black Friday | FOTO

Pe lângă amenzi, ANPC a adăugat și 10 decizii de încetare a practicii comerciale incorecte. Singurul site care a remediat abaterile pe loc a fost mediagalaxy.ro.

Comandamentul Special Black Friday (aka Poliția Reducerilor, aka Brigada Black Friday, așa cum l-a botezat B365.ro) anunță că își continuă verificările și în perioada ce urmează.

Persoanele care constantă nereguli ce au legătură cu promoțiile din această perioadă pot trimite un mail la adresa [email protected].

Cookies