Poliția Black Friday continuă controalele. eMAG a fost amendat de ANPC cu 50.000 de lei. Ce transmite compania

15 nov. 2021
230 afișări
Poliția Black Friday continuă controalele. eMAG a fost amendat de ANPC cu 50.000 de lei. Ce transmite compania
Poliția Black Friday continuă controalele. eMAG a fost amendat de ANPC cu 50.000 de lei. Ce transmite compania

Chiar dacă Black Friday a trecut, ofertele încă există, iar Comandamentul Special înființat de ANPC a continuat controalele. Astfel, eMAG a fost amendat cu 50.000 de lei. Care au fost neregulile găsite.

Poliția Black Friday continuă controalele. eMAG a fost amendat de ANPC cu 50.000 de lei, transmite Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, luni, 15 noiembrie 2021, prin intermediul unui comunicat de presă.

eMAG a fost amendat de ANPC cu 50.000 de lei

Poliția Black Friday a continuat controalele ce aveau legătură cu reducerile din această perioadă. Astfel, luni, 15 noiembrie 2021, Comandamentul Special Black Friday (structura creată de ANPC, în premieră, anul acesta) a controlat site-ul operatorului economic Dante Internațional SA (www.emag.ro), folosind aceeași metodă ca până acum: accesarea site-ului, pentru a verifica respectarea prevederilor legale în ceea ce privește comerțul online (reduceri, promoții).

Ce au descoperit comisarii ANPC:

  1. Chiar pe pagina unde erau prezentate produsele, lângă prețul de referință („prețul tăiat”) la care a fost aplicată reducerea, prin apropierea cursorului mouse-ului de litera (i) apărea mesajul următor: „Prețul tăiat este cel mai mic preț la care a fost vândut produsul în ultimele 30 de zile”, dar nu exista nicio altă informație care să spună cât durează promoția (reducerea), respectiv data la care a început aceasta.
  2. Din analiza documentației prezentate de operatorul economic privind evoluția prețurilor, în ultimele 30 de zile, înainte ca reducerea să fie aplicată, pentru produsele verificate de ANPC, coroborat cu constatările de mai sus, a rezultat faptul că această omitere a informației în ceea ce privește data pentru aplicarea reducerii este de natură să creeze confuzie și dificultate pentru verificarea prețului celui mai mic la care sunt vândute produsele, în ultimele 30 de zile, înainte ca reducerea să fie aplicată.

ANPC a transmis că a sancționat operatorul economic cu o amendă contravențională în valoare de 50.000 de lei.

„De asemenea, comisarii ANPC au propus dispunerea măsurii de încetare a practicii comerciale incorecte a operatorului economic”, a transmis ANPC în comunicatul oficial.

Recomandăm și: Black Friday 2021. Care este achiziția record de astăzi pe eMAG, dar și câte produse au cumpărat românii

Ce transmite compania

Redăm mai jos poziția oficială eMAG privind amenda dată de ANPC.

„București, 15 noiembrie 2021.

Aspectele sesizate de ANPC privind afișarea perioadei campaniei au fost rezolvate prompt, iar clienții nu au fost afectați. Am pus la dispoziția autorităților în mod transparent informațiile necesare privind organizarea campaniilor promoționale la eMAG.

De asemenea, ANPC a verificat zeci de prețuri din cadrul campaniei Black Friday dar și din alte promoții și nu a constatat nicio abatere privind aplicarea reducerii conform legii, la cel mai mic preț din ultimele 30 de zile.

În plus, ca o dovadă suplimentară de transparență, am construit un ghid de marcaje și caracteristici ale produselor, care este public și poate fi accesat de oricine pe pagina noastră de informații, sau printr-o simplă căutare pe eMAG: https://www.emag.ro/info/ghid-de-marcaje-produse-si-preturi

Considerăm că eforturile autorităților de a susține transparența informațiilor sunt în interesul clienților și au rolul de a crește încrederea acestora în comercianți.”, a transmis eMAG.

Cookies