Poliția avertizează: Încep amenzi pentru șoferii care nu au cauciucuri de iarnă. IGSU face recomandări pentru vremea rea

27 ian. 2023
493 Afișari
Poliția avertizează: Încep amenzi pentru șoferii care nu au cauciucuri de iarnă. IGSU face recomandări pentru vremea rea
Poliția avertizează: Încep amenzi pentru șoferii care nu au cauciucuri de iarnă. IGSU face recomandări pentru vremea rea. Sursa foto: Facebook - Poliția Capitalei

Poliția anunță amenzi pentru șoferii care nu au mașinile echipate conform sezonului rece, cu cauciucuri de iarnă. De asemenea, autovehiculele cu masa de peste 3,5 tone sunt obligate să dețină dispozitive antiderapante certificate.

Amenzi pentru autoturismele neechipate corespunzător

Meteorologii au anunțat cod galben și cod portocaliu de viscol și ninsori în București și în restul țării . Din acest motiv, Poliția transmite deținătorilor de mașini că se vor elibera amenzi pentru nerespectarea echipării cu anvelope de iarnă pentru autoturisme.

Amenda pe care o vor primi aceștia va fi curpinsă între 1.305 lei și 2.900 de lei. În plus, șoferilor le va fi reținut certificatul de înmatriculare al autovehiculelor, transmite HotNews.ro.

Codul galben de vreme rea se va extinde până duminică în București

Administrația Națională de Meteorologie transmite o atenționare meteorologică de cod galben ce se va extinde până duminică dimineața. Aceasta are în vigoare cantități semnificative de precipitații sub formă de ploi și ninsori, dar și viscol, alături de intensificări ale vântului.

Vineri noapte spre sâmbătă, în București, s-au anunțat ninsori. Astfel, până duminică dimineață se va așterne un strat de zăpadă cu grosimi între 8 și 15 cm. Vântul își va pierde din intensitate treptat.

Temperatura aerului se va menține între -1 și 1 grad Celsius, variațiile nefiind semnificative.

Recomandările pe care le face IGSU pentru evitarea cazurilor de urgență

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, România (IGSU) transmite recomandări pentru a evita eventuale accidente:

  • Este recomandat să nu porniți la drum pe timp de viscol și ninsoare puternică. Însă, dacă deplasarea este necesară, consultați situația meteorologică pentru traseul stabilit în vederea unor eventuale rute blocate.
  • Asigurați-vă că autovehiculul este echipat conform circulației în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
  • Informați-vă cu privire la starea vremii de la posturile radio sau TV și respectați recomandările autorităților.
  • În cazul în care stâlpi de electricitate sau firele acestora au suferit o avarie, evitați să le atingeți.
  • Nu este recomandată adăpostirea sau trecerea pe langă copaci, stâlpi, panouri de publicitate, construcții din care se pot desprinde elemente din componența lor sau imobile ce se află în construcție.
  • În cazul creșterii debitelor de apă pe anumite cursuri, este recomandat să nu se facă traversarea de pe un mal pe celălalt al apei. De asemenea, trebuie evitată și apropierea de malurile acelei ape.

Platforma națională de pregătire în situații de urgență oferă sfaturi utile despre comportamentul la care trebuie să apelăm în cazul producerii unor situații de urgență. Aceasta poate fi accesată AICI.

Cookies