Poliţia, acuzată că face o bază de date cu protestatarii din Piaţa Universităţii

de:
21 ian. 2012
0 afișări
Poliţia, acuzată că face o bază de date cu protestatarii din Piaţa Universităţii

Alianţa pentru o Românie Curată (ARC) acuză Poliţia că face o bază de date cu amprentele şi fotografiile protestatarilor din Piaţa Universităţii. Potrivit ARC, protestatarii ridicaţi de jandarmi din Piaţă nu sunt informaţi că au dreptul de a refuza amprentarea şi fotografierea, scrie Realitatea.net.

Exemplul oferit de ARC pentru susţinerea teoriei este cel al editorului site-ului, care a fost ridicat joi noapte de Jandarmerie din Piaţa Universităţii şi dus la secţia de Poliţie.

Jurnalistul a declarat că, în timp ce jandarmii completau procesele verbale, au venit câţiva poliţişti care i-au notat datele personale pe o fişă dactiloscopică, document utilizat de Politie pentru a înregistra semnalmentele şi amprentele digitale ale persoanelor care au comis infracţiuni. ”Mă aşteptam ca ofiţerii de politie să mă informeze că am dreptul să refuz o astfel de procedură, dar nu s-a întâmplat aşa, ci dimpotrivă, au încercat să mă convingă că ar fi vorba de o procedură standard obligatorie”, a explicat editorul.

Cookies