ARHIVA B365

Poliția Română, alături de serviciile din spațiul Schengen, a depistat 176 persoane urmărite în UE

Autorităţile române sunt conectate la Sistemul de Informaţii Schengen din octombrie 2010, iar din aprilie 2013 la cel de a doua generaţie (SIS II), sistem ce a devenit funcţional şi în România, la fel ca şi în cele 26 de state membre Schengen.

În perioada 4 – 10 octombrie, pe teritoriul ţării noastre, au fost localizate, în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. – I.G.P.R., 115 persoane ce fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen).

Poliţiştii români au pus în aplicare 9 mandate europene de arestare şi au depistat 3 persoane semnalate ca fiind dispărute şi 62 de persoane ce erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară.

Totodată, pe teritoriul României, au fost identificate 39 de autoturisme căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cursul procedurilor penale.

Partenerii străini au identificat, pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. – I.G.P.R., 61de persoane căutate de autorităţile române. Dintre acestea, 27depersoane erau urmărite de Poliţia Română în baza unui mandat european de arestare, 3 persoane erau semnalate ca fiind dispărute, iar 15 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, se arată într-un comunicat de presă remis B365.ro.

De asemenea, 2 autovehicule, semnalate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cursul procedurilor penale, au fost identificate în statele membre.

România, din punct de vedere al cooperării poliţieneşti, este membru de facto al Spaţiului Schengen din 5 noiembrie 2010. Biroul SIRENE, din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al I.G.P.R., a fost inaugurat în 16 septembrie 2010.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button