Polițiști de la Poliția Capitalei, trimiși să prindă hoți de buzunare în Olanda

de:
23 apr. 2014
0 Afișari
Polițiști de la Poliția Capitalei, trimiși să prindă hoți de buzunare în Olanda

La sfârşitul acestei săptămâni, în Olanda vor avea loc festivităţi legate de Ziua Regilor, scrie realitatea.net.

„Urmare a bunei cooperări poliţieneşti, precum şi a invitaţiei transmise Poliţiei Române de Poliţia din Olanda, 5 poliţişti români vor desfăşura o misiune operativă la Amsterdam, în perioada 25 – 27 aprilie a.c.. Misiunea poliţiştilor români are drept scop sprijinirea autorităţilor olandeze pentru asigurarea măsurilor de ordine publică cu ocazia Zilei Regilor, ce se sărbătoreşte la data de 26 aprilie”, se arată într-un comunicat emis de Poliţia Română.

Oficiali din cadrul Poliţiei Române au precizat, pentru MEDIAFAX, că cei cinci poliţişti au fost trimişi în misiune la solicitatea expresă a autorităţilor olandeze care s-au angajat să suporte cheltuielile de drum şi cazare.

Patru dintre poliţişti provin din cadrul Poliţiei Capitalei şi au multă experienţă în ceea ce priveşte furturile din buzunare, iar al cincilea este specializat în domeniul analizei informaţiilor.

Conform surselor citate, misiunea este realizată în baza proiectului Programului de lucru privind cooperarea dintre România şi Olanda 2014 – 2015 ale cărui componente vizează, în special, analiza şi cunoaşterea în domeniul traficului de persoane, traficului de droguri, criminalităţii informatice şi a infracţiunilor contra patrioniului.

Cookies